Thursday, September 23, 2010

Selama  1 bulan kite owg tkx kls keusahawanan bcoz,lecture yg mgjar tue sgt2x lah baik ati + memahami kdaan student nak2x time bln pose>>...pose pun dah abis,raya pun sudah..so,kenalah bgn di awl pagi untk pi ke kls keusahawanan yg bermula pd kol 8.00a.m.AMARAN,bg sapa2x yg lmbat sila duduk di luar!!!!TIDAKKKKKKK!!!!!!TAKNAK!!!!!!!!!!!!
smlm,dgn memakai jubah moden yg berwarna putih yg baru dibeli kt butik area trgnu dgn penuh smgat untuk k kls keusahawanan.Rasa buang terbiat pun ada bcoz,aritu tbe2x jew awl jew ak dgn kwnku si sue tue poe k kls~huhu,klu x niey laamuka yg slalu hmpir lmbat.nasibla,test arini cancel klu x ntah laa nak jwb pew pun ak xtaw...mne dgn tkx mood+gntok(4pg tido)+mood raya>>>..........Abis jew kls tuh,ak dgn sue pi k kls seterus yerk,wlpn kls tuh lg sejam sje jew pi awl..Dlm2x tgh syok ak study utk test kls ekonomi....tbe2x,abah call and mmg terkejut sgt2x n di saat tue jgak air mataku mengalir bercucuran laju membasahi pipi ku.Ya Allah,rasa nak menangis sekuat ati +teriak kuat2x bla dpt brita yg nenekku dah tiada lg~.........tp,ak bertahan dgn mngigati allah jew ketika tu.Perasaan hndk pulang k umh memberontak dlm diriku..malangnya,tiada owg yg ley ambil ak di saat tu semua fmlyku tgh buzy mnguruskn hal dgn pihak hospital utk membawa pulang jenazah nenekku k umh yerk.Dah kol 11.00,kls ekonomi bermula,nasib test aritu cancel jugak,nak2x fius otak ak dah byk yg terputus memikirkn  cmne laa  ak ley balik umah and alhamdulilah,suma nak hntar..thanxz my sweet fwen,luv u.Dlm kol 4.00 ak smpai kt umh nenek,masa tuh rmai giler owg yg dtg ziarah..terus ak msuk dlm umh and tgk2x jenazah nenek ku sedang di mandikan.Dari awl smpai akhir ak tgk owg mnguruskan jenazah and time dorg hndak kafankn jenazahlah part yg paling sdey+pilu+sebak+++smue adaa>>>...trutama bila nak cium  nenekku..ya allah,berikan ak ketabahan utk tidak menangis time tue,,mne tgh dukung qaseh azzahra lg..Lpas slesai owg smbhygkn jenazah,hmpir smua fmly nenekku ikut pi hntar jenazah k tapak perkuburan termasuklah ak..Akhirnya selesai ,mse tue jugak kak chik and abg ak smpai dari  KL and 6pak yerk dorg xsmpat .Sorg lg mak sedara ak dri johor  lak smpai time mgrb lglaa xsmpt..mlm tue jugak buat tahlil,ak smpat tlg dorg masak pe yg ptut,lps jew mgrb ak terus balik umh dgn kak long coz,ak dah rasa xshat  terpaksalah ak tinggal seorang diri kt umah .

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia


Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Kau pergi
Pergi
Pergi

No comments:

Post a Comment