Wednesday, September 29, 2010

alahai nasibku...

pe nak jd laa gn cik honey niey????nakal sgt kn xpasal2x menempah maut free jew~..incident kali niey terjd smlm,mak ai dah jd mcm tue smpat lg ak tergelak kt diri sndiri..begok btl lah ak niey bnda yg serius ley lak main2x cmtu,padah yew waktu mlm ak gak yg menanggung kesakitan yew..lgsung xley tido menahan kesakitan yg teramat sgt smpai ngis2x pun ak rasa xlarat..nasib ada si dia yg ley menasihatiku dan menemaniku wlpun nun jauh di sana..Nak taknak ak tetap kena pi kls arini,coz,ada test usahawan & ekonomi..ya allah,sabar jela ak menahan kesakitan time kt kls tuh,time batuk lg laa terasa sakit yew..muka ak mmg 6pak okey & ceria jew,pdhal dlm ati nak jew ak jerit and ngis kt situ gak...sakit gler,xsenang duduk ak menahan kesakitan kt tulang rusuk ak tue..abis jew kls ak packing semua barang2x terus blah dari bumi unisza.Balik jew umah terus jew ak mengadu kesakitan kt my mum..mak ak tnya knplah ank mak sorg niey nakal sgt smpai jd cmni????story punya story,mak decite nak bwk ak pi mengurut kt kuala ibai tmpat yg paling famous dgn tmpat mengurut traditional & patah tulang..nasib si isteri yew ada,klu x mak ai,tkkn nk suh suami yew lak...
kedua2x yew mmg pndai mengurut~ma,abah skit yerkkkkkkkkkkkkkkk...mak cik slow laa sikit kn sy jerit kt umah niey baru tau,,huhu..nasib xteruk sgt,dia ckp tulang rusuk awk bengkak lah..insyaallah baik laa tuh,kalu xjugak nanti datang balik xpun try g x-ray takut2 xada yg patah????tknk..takut!!!!sje jew nak tkutkan ak laa...siap jew berurut,kita owg pun balik n mntak tlg ma sapukan ubat yg tukang urut tue kasi td,siap kena pakai barut lg...dah mcm owg tgh berpantang beranak jew kdaan ak niey..harap2x dapat laa ak tido dgn nyenyak yew and cepat smbuh..coz,byk lg test yg menanti~

bosan dgn owg yg suke bermuka-muka!!!!!!!!!!!!!!

Ayat yg selau kite dgr:
"she's/he's my ex-gf/ex-bf

perkataan yg selalu wat kite happy:

i miss u
i love u

benda yg selalu tipu kite:
CINTA MONYET
yg selalu wat kite stress:
PROBLEM

Yg selalu wat kite xtentu arah:
CLASH!

Yg susah jmpe:
TRUE LOVE

TP,ade 1 benda yg selalu kite dgr:
KAWAN

Tp.jarang kite jumpa
KAWAN SEJATI

n 1 ayat kite xakan pernah dgr:
Dia 2 ex-kAWAN ak" coz,once a friend,4EVER A FRIEND...

YA ALLAH betapa berat yerk dugaan yg di berikan,setelah mendapat berita dari kawan baikku sendiri ak xterkejut dgn semua yg dia cakap kt ak,coz,i know that gurl~..tp,ak redha dan berserah segala-gala yew kpd ALLAH.Hanya dia yg tau ape yg berlaku antara benar atau tidak...emang,kalu berbicara semua manusia bisa melakukan yew.tp,untuk mengetahui akan ketulusan bicaranya amatlah sukar kerana sudah tercatat bahawa ada di antara lumrah sikap manusia yg suka bermuka-muka.Tiada manusia yg dapat menjadikan dirinya sempurna dan sebersih kain putih tanpa sebarang coretan yg secantik malaikat dan secantik bunga yg mekar di taman.Tp,apbila bunga itu menjadi layu,akhirnya bunga yg kembang mekar turut menjadi hodoh dan buruk seperti sifat manusia yg adakala baik dan adakalanya jahat.Jadi,pe yg harus ku katakan lg kpd mu wahai shbatku yg nun jauh di sana,wlpn ku tdk mengenali dirimu,tp,ak dapat mengetahui sikap dan bicaramu yg menunjukkan ketidak ketulusanmu dari dulu sehingga kini.Namun,ku hanya berserah  dan redha dgn sikapmu yg hanya suka bermadah-madah dgnku,bermuka-muka dgnku,...bicaramu,suaramu di sebalik tabir banyak menduga kesabaranku untuk menempuhi segala-galanya.Kini,ak hanya dapat mendengar dan melihat wlpn bukan dari mata kasarku akan gelagatmu bermain dgn permainan hidup dgn sendiri yerk.Segala pengorbanan yg ko berikan amatlahku hargainya...andai kata bicaraku banyak melukai hatimu,ku ingin memohon seribu kemaafan darimu,wlpn kite cukup sedar akan hakikat perkara sebenarnya.....tp,diriku sesekali tidak ingin menuduh atau menyalahkan sesiapapun,biarlah ianya berlalu di tenggelami masa.Mungkin di kala mu susah mencariku,begitu juga ak... hanya ko tempatku bermadah berbicara,tp,rupanya diriku tersilap mempercayai dirimu buat kali ini..ku hanya dapat mendoakan kebahagiaan dan kegembiraan mu wahai shbatku,serta meredhai segala-galanya..wlpn ko silap menilai diriku dari pandangan orang lain kerana ko tidak mengenali diriku yg sebenarnya~....

Sunday, September 26, 2010

download cite ~..

alahai mata ak niey xgantok2x lg k...pejam celik2x xtido2x jugak~bile bukak jew kitab nak stdy,mak ai berlari semua al-setan beratur & bergantung hayut kt kelompak mata niey,terus jew gantok!!
dari ak tido baik kemas baju utk balik unisza esk smbil download cite baru.Lama giler nak tgu siap 1 cite tuh download.3 cite yakni yew 3 jam laa....nak taw cite pew yg ak duk  rajin sgt download tgh2x mlm cmni...eh,niey bkn tgh mlm dah cik honey yerk~"PAGI" sudaa~asalkan ak xtido kt kls esk sudaa laa,huhuhu.Yg pelik skit ak rajin sgt duk download cite mat salleh,3 buah cite lak tuh(smallville,supernatural,misteri601)xtau laaa syok k x cite die,harap2x best laa...besa yew ak paling giler cite korea,tp,tkpe,skli skla kite tukar selera xsalah pun kn???b'coz,cite korea ak ske download & tgk time mgu stdy week.Org lain duk smgt stdy nak exam,ak,layan cite korea.....ley lak cmtu????layan jew laa,lain org lain cara,ak tetap ak~cewahhhhh2x,masih xsedar diri jugak bdak niey sorg..hehehe.

Saturday, September 25, 2010

ape nak jadi????

bangun jew dari tido,ma & abah dah tiada.coz,dorg terpaksa pi umah nenekku lg utk meeting bersama smue fmly mcm biasalah tugasan wajib ak ari2x kena kemas ruang tamu,dapur+++++Abang & kak chik pun baru jew bertolak pulang k selangor.Byk giler baju xbasuh,coz,terlalu buzy duk ulang-alik dari umah nenek.Paling masyuk dapat menikmati cheese cake di pagi ari...mmm,syok yerk sedaaaapppppppppppppppppp.Tp,study yew xjalan2x...ntahlah,ak pun xtaw pe nak jadi dgn diri ak sejak akhir2x niey byk sgt dugaan & masalah pepn ak harap semua yerk akn kembali sprti sedia kala.Insyaallah,aminnnnnnnnnnnnn

Friday, September 24, 2010

cinta

 
Anehnya cinta,bila hati salingg merindu pada bait kata-kata.
Tanpa kenal wajah,tanpa kenal suara,kita saling bertingkah rasa.
Namun,mengapa masih sukar melafazkan cinta sedangkan bahagia
sudah di depan mata?

Betapa besarnya nikmat yang Allah s.w.t berikan kepada sekalian
makhluk di muka bumi ini.
Setiap makhluk diciptakan berpasang-pasangan.
Dan pada manusia dihalalkan perkahwinan untuk menambahkan kasih sayang dan rahmat.

Firman Allah maksudnya:
                                  
Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-NYA ialah DIA menciptakan
'untukmu isteri-isteri daripada jenismu sendiri,supaya kamu cenderung dan berasa tenteram
kepadanya,dan dijadikannya di antara kamu
kasih dan sayang.

Ya Allah,betapa besarnya nikmat yang telah engkau berikan kepada
setiap hambamu.Tibe2x jew ak berasa jiwang di saat tengah kesepian sendiri setelah dapat mengubati sakit ati .
tp,pe yang ku faham cinta niey tak semestinya berakhir dgn perkahwinan dan perkahwinan juga tdk semestinya menoktahkan titik akhir kepada percintaan.Kesetiaan akan mengikat cinta,kecurangan akan meranapkan segala kemanisan cinta itu dgn sendirinya.Sesebuah perkahwinan akan menjadi indah jika cinta terus bersama.So. ak rasa satu-satunya cara agar kita memperoleh kasih sayang jgn menuntut agar kita dicintai,tp,dgn memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan dari setiap perbuatan yang kita lakukan.

menangis lagi..~

Bgn jew dari tido terus ak ciap2xkn diri ak and mcm besalah tugas ak kt umah,nak kena mengemas umah dari dapur sampai ruang tamu.....arini ma & abah still tkde kt umah,dorg pi tido kt umah nenekku.Ak,kak.chik ,abang & ayie jew yg ade...tp,bila jew kakak ak tuh bgn tido mula laa mulut dia bebel+marah+pupang2x kt ak.....begang giler!!!!!!!!!!!abis dia bising ,ckp ak duk umah x buat kerje lah pela...mau xsakit ati ak,dia xtaw  yg semalam ak duk umah kena jaga qaseh azzahra yg baru 4 bulan  tue sorg diri kt umah dari pagi smpai petang dah la budak tue suka merenggek,nangis,nak kena dukung slalu,alih2x nak kena mndi kn budak tue,dah laa dia tutttt(nak kena basuh)sabar jela...ak smpat kemas umah pun dah kira bagus r tue..sedih+sakit ati ak dia xtau.Ak dah laa ada byk kerje nak kena buat,tugas dia just pandai mengarah owg jew yg dia taw..test yg berlambak2x next week!!!!!mati ak xprepare pape lg..Dari awal niat ak nak pi umah nenek ak,mlm niey  mlm terakhir dorg buat majlis tahlil...tp,gara2x kakak  ak,dah membantutkn niat ak~...abang ipar ak Tanya ak buat xtaw jew,mls nak lyn..kak long ak ckp ko tknk pi nak mkn pew???lntak laa,ak xmkn pun tkpe dari mengadap muka sowg tue..lgpn kalu ak pi pun,bkn yerk ak mkn,nAk kata bantu owg yela,tlg sikit2x jew coz,ak kan bibik anak ko tuh, tu kn kerja ak setiap masa.Abang ak pun Tanya knp tbe2x jew niey??ko gaduh dgn kak chik k??ak diam jew,ak ckp pi jela ak byk kerje nak kena buat and ak dah nak balik u dgn kwn ak arini~,,masa tue ak tahan jew air mata dari mengalir kuar depan abangku..pdhal,kwn ak pun xpasti ley ambil ak k x..lantak r,janji ak tkyah mengadap dia tue,,,begang2x+sakit ati!!!!!!!!!!!!!ak xkesah lah pe nak jd pun..ak  mmg pntang kalu owg suke bising2x  psl ak xtntu psl,mgngu idup ak,mengungkit bnda yg ak buat_+++++jgn suka buat ak marah,padah menanti..nasib kakak,kalu owg lain dah lama ak serang.Menangis lg~..fatin2x,ko dah besar pe nak jd?????perasaan ingin memberontak,ak xkesah..nasib ada si dia di kala sedih & gembiraku~thanxz awk.

Thursday, September 23, 2010

Selama  1 bulan kite owg tkx kls keusahawanan bcoz,lecture yg mgjar tue sgt2x lah baik ati + memahami kdaan student nak2x time bln pose>>...pose pun dah abis,raya pun sudah..so,kenalah bgn di awl pagi untk pi ke kls keusahawanan yg bermula pd kol 8.00a.m.AMARAN,bg sapa2x yg lmbat sila duduk di luar!!!!TIDAKKKKKKK!!!!!!TAKNAK!!!!!!!!!!!!
smlm,dgn memakai jubah moden yg berwarna putih yg baru dibeli kt butik area trgnu dgn penuh smgat untuk k kls keusahawanan.Rasa buang terbiat pun ada bcoz,aritu tbe2x jew awl jew ak dgn kwnku si sue tue poe k kls~huhu,klu x niey laamuka yg slalu hmpir lmbat.nasibla,test arini cancel klu x ntah laa nak jwb pew pun ak xtaw...mne dgn tkx mood+gntok(4pg tido)+mood raya>>>..........Abis jew kls tuh,ak dgn sue pi k kls seterus yerk,wlpn kls tuh lg sejam sje jew pi awl..Dlm2x tgh syok ak study utk test kls ekonomi....tbe2x,abah call and mmg terkejut sgt2x n di saat tue jgak air mataku mengalir bercucuran laju membasahi pipi ku.Ya Allah,rasa nak menangis sekuat ati +teriak kuat2x bla dpt brita yg nenekku dah tiada lg~.........tp,ak bertahan dgn mngigati allah jew ketika tu.Perasaan hndk pulang k umh memberontak dlm diriku..malangnya,tiada owg yg ley ambil ak di saat tu semua fmlyku tgh buzy mnguruskn hal dgn pihak hospital utk membawa pulang jenazah nenekku k umh yerk.Dah kol 11.00,kls ekonomi bermula,nasib test aritu cancel jugak,nak2x fius otak ak dah byk yg terputus memikirkn  cmne laa  ak ley balik umah and alhamdulilah,suma nak hntar..thanxz my sweet fwen,luv u.Dlm kol 4.00 ak smpai kt umh nenek,masa tuh rmai giler owg yg dtg ziarah..terus ak msuk dlm umh and tgk2x jenazah nenek ku sedang di mandikan.Dari awl smpai akhir ak tgk owg mnguruskan jenazah and time dorg hndak kafankn jenazahlah part yg paling sdey+pilu+sebak+++smue adaa>>>...trutama bila nak cium  nenekku..ya allah,berikan ak ketabahan utk tidak menangis time tue,,mne tgh dukung qaseh azzahra lg..Lpas slesai owg smbhygkn jenazah,hmpir smua fmly nenekku ikut pi hntar jenazah k tapak perkuburan termasuklah ak..Akhirnya selesai ,mse tue jugak kak chik and abg ak smpai dari  KL and 6pak yerk dorg xsmpat .Sorg lg mak sedara ak dri johor  lak smpai time mgrb lglaa xsmpt..mlm tue jugak buat tahlil,ak smpat tlg dorg masak pe yg ptut,lps jew mgrb ak terus balik umh dgn kak long coz,ak dah rasa xshat  terpaksalah ak tinggal seorang diri kt umah .

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia


Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Kau pergi
Pergi
Pergi

Tuesday, September 21, 2010

ari raya~kuih raya~jln raya~duit raya~>>> i like


<<salam..ak nk g beraya kt ganuni,kuar r jap ag deh>>
Bgn jew dari tido ak terus mencapai hp SE903 ku...
Tgk2x ada msj yg msuk dari seorang jejaka~huhu,nama dia helmi,just call he miey
Dia niey member yg paling sempoi kt dlm kls tue.

Lps siap2x kemas umh,kuih raya pun siap terisi dlm balang tue...
Smbil2x tgu sue(bd) dtg mnjmputku,ak duk main2x dgn ank sedara smbil layan cite2x raya
and smbil duk ambilk gmbar qaseh azzahra yg duk syok posing tue~..

 cute +tembam x sy???bkn senang nk pose cmni taw..
huhu


Nasib bd dtg bwk mobil,klu bwk motor...ak xtau lah cmne ak nk naik motor dgn pakai baju kebaya tue~>>>...Tbe2x ak terasa nak Tanya bd,kte niey sbnarya nak k mana????
Huhuhu,time niey bru nak tye....xcited sgt nak kuar smpai lupa nak Tanya miey dlu
Rupa2x yew,destinasi kite owg tghri tue nak pi mkn pulut kt kg seberang takir~sanak-saudara miey yg nk kahwin dgn owg situ.Segan + malu,yelaa...cuba korg bayangkn,pi mjlis yg korg xkenal pn siapa tuan umah tue...Miey niey saja jew nak kenakn ak & bd~...yg kelakar yew,bley lak ak siap tlg bwk brg hntaran pngantin~..(kasi  mesra alam di situ)huhu...abis jew mjlis tue,kite owg bwk fmly miey pi ronda2x ganu  b4 dorg balik Kelantan.....
Fuyoo....jln sesak giler!!!!!
Mak ai,mne datang semua manusia niey,,,hanya berbekalkan semangat kesabaran jelah,kalu x,dah lama ak hon semua mobil kt depan tue~meyemak jew tuan puteri nak lalu niey..hahaha~>>nakal2x!!Nasiblah,jalan nak pi k Pasar kedai Payang smooth jew tp,miey ato msj xjd laa singgah kt situ,jom pi beli keropok teruslah>>>rasa nak cincang jew mamat tue,GERAM!!!Pusing laa balik,terus pi beli keropok lekor kt area keropok losong..wow,rmai laa jugak owg yg duk beratur+hujan .Next destination,dorg nak pi masjid Kristal(TTI) yg hanya 2 minit jew dari umh ak...Yg paling best abg miey,mmg sporting laa.. yelaa,lyn jew kerenah kite owg niey Sempat laa berposing2x kt situ wlpn xbyk~..huhu

                                                             pic bersma madu~..tidakkk!!!!!!
haha,yg kt tgh tue laa abg kpd miey


honey wic bd 


  niey laa mat miey
             
Penat2x berposing kt masjid Kristal tuh,fmly miey nak blnja...segan giler,penat ak bodek abg miey nak ajak pi minum umah ak jew,dekat pun dekat ..tp,dorg nak blanja jugak,dorg ckp kte minum dulu kt sini,kjap lg pi umah awk lak.urm,okey laa ak gn bd follow jew laa..sambil2x minum+borak2x+gurau2x.Siap jew bayar (thank abg)huhu,pi laa umah ak
Time tue semua fmly aka de xcept k.chik ak yg kaki berjalan ntah k mna pun ak xtau.
Cepat2x ak sediakan kuih raya+air bujang jew..harap2x,rasa air tuh ok(al-maklumlah air bujang).Smbil tnggu dorg borak2x dgn fmly ak,ak duk main2x dgn qaseh azzahra.Lama gak dorg lepak kt umah ak,next destination kt umah bd.Kte owg siap makan mlmkt situ...lastly,pi tunjukkn jalan kuor kt dorg~..bubye miey n semue yerk
Kpd miey>>thank dah bg memory card ak nasib smue pic ada..(^-^)

k,laa nk pi siap2x pi kls...nk upload byk lg pic tp,duk kt u dgn line internet yg xcukup nafas niey melmbatkn smue kerja2xku~!!!!!!!



Thursday, September 16, 2010

TANGGAL (4/9/2005)

Tanggal 4/9/2005 telah dilahirkan seorang budak perempuan  pada waktu subuh ,kira-kira
tepat pada pukul 6.00pagi.Yg di beri nama HADFIENA MARSHA BT HARIS FADHILAH.Kini
berumur 5 thn.(tbe2x rasa cam skema jew ayt niey) huhuhu....
Actually,baru2x niey mse bln pose merupakan besday fiena  >(4/92005)Kecian kt dia
kn??yela,celebrate  besday time bln2x pose niey~mmg lah budak2x 
xpose tp,trpaksa tgu smua owg bukak pose dulu,barulah blh celebrate besday gurl....
so,sad~(^-‘)soelah,are-cute xsmpat nk pi bli hdiah~..tgh pokai(study lg) huhuhu
& baru skrg are-cu blh  upload gmbar baby kt fb n kt blog niey~..
Alang2x blh laa memenuhi ruang kt blog niey



 cake 4 celebrate besday baby  gurl~



niey laa ank sedara ak~,,pgil dia baby or fiena

 

 
 sesi bertukar baju~..huhuhu
kalah pengantin..

posing maut gtu~,,huhu





Thursday, September 9, 2010

yeayay...Esok dh nk RaYa~..

Arini mmg buzy gler laa,smpai xckup tgn nk buat smue keje yg ade kt umh ak niey~..
ak mngagahkn diriku tuk bgn di awl pg utk mgemas umh..:>mne nk bersih ruang tamu,dapur,kuih raya lg blum siap...ade tamu lak yg bertandang..

urm,tkpe2x ku ttp berazam nk settlekn smue yerk dlm 1 arini,
cewah,poyo di situ..huhu
bkn tknk buat awl2x,tp,al-maklumlah umh kte owg niey di pnuhi gn bdk2x..
so,better buat smue lst minute n lst day..
akhirnya,smue dh siap..

kuih raya dh msuk dlm bekas raya
umh dh clean & clear
baju raya pn dh ak iron tuk smue fmly ak
everything was done!!
yeapiey..(^-^)

gembira2x jgk,tp,still ade persaan cedey sikit
coz,ada 1 baju raya ak xsiap loo..
tukang jahit tuh ckp ak dh hantar byk sgt baju utk raya niey
tkpelah ak redha jela

pe yg penting adalah ari esk
sembahyang raya
ak berharap dpt pi sembahyang raya utk thn niey
coz,thn lps dah melepas laa...





jom nyanyi lagu raya
ku tuju khas buat semua
nyanyian M.nasir
Satu hari di Hari Raya

Ku lihat cahaya bersinar indah
Langit cemerlang tak terkira
Tanda kuasa yang Maha Esa
Memberi nikmat pada manusia

Satu hari di Hari Raya
Ku dengar irama yang sungguh indah
Ku coba mendekati padanya
Kira irama itu adalah

Suara pujian pada yang Esa
Satu hari di Hari Raya
Aku menangis tanda gembira
Aku menangis tanda ku cinta kepadaNya


Satu hari di Hari Raya

Ku lihat wajah suci ibuku
Ku lihat wajah kasih ayahku
Ku gembira
Mungkin inilah dia kebahagiaan



syok yerk dpt dgr lagu raya
pi duduk kt mne2x pun dah dapat dgr lagu raya
radio,tv,tepi jln,tgh jln..
hahahaha..dh mngarut niey


pepn ak ucapkan selamat ari raya kt semue sanak saudaraku
xkira yg berada jauh atau dekat
terutamanya kt abg ak yg akn pulang beraya kt umh
pada raya k-2
bawak mobil elok2x tau

kt kekawan plak
selamat hari raya maaf zahir batin
terutamanya kpd :

suma~>wea,ak mntk maaf sgt gn kau
andai kata ak byk myakitkan ati,limpa,jntung kau
n kalu ada hutang piutang yg blum jelas tuh,
mntak di halalkn mne yg patut yerk,hu3x
n thank tau ko always ada di kala ak berdukalara,gembira n dL..
ak doakn ko agar mndpt jodoh yg sebaik ko~Amin

bd~>sedih ble berpisah gn ko..
ak windu sgt2x kt katil bilik ko tuh coz,kt situ kite byk brkgsi dukalara
bnda yg paling x blh ak miss psl ko...ko punya gelak ketawa!!
so,selamat ari raya maaf zahir & batin
semoga ko berbahagia gn si dia~

ana amira~>thankz my dear
b'coz u r always wic me
i can't never forget all of tht
mucha2x gracias

si dia~>awk sy berhrp awk akn brbahagia gn si dia
aminnnnn...
selalu igt Allah & byk brsabar dlm menempuh segala dugaan
thanxz 4 evrythg..

my sweet heart~>hrp2x semua yerk akn berjln dgn lancar
dan perajalanan seterus yerk,kite dpt harungi segala onak duri dgn penuh
 kesabaran & ketenangan,
insyaallah

kalu blh ak nk tulis semue nama yg ada kt sini
tp,xlarat laa,,by the way nk senang citaak tujukan ucapan Selamat hari raya Aidilfitri
kt semua yg mengenali diri ak,
andai kata,ada yg tersasul,terkata,terkena,terasa,skit ati,hutang piutang(mai tuntut)
ak mntak maaf sgt2x coz,ak hanya insan yg mempunyai byk kelemahan




SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN
KT SEMUA
JEMPUT LAH BERTANDANG KE TERATAK  RUMAHKU
YG TERLETAK DI
KG LOSONG DATO AMAR..

slmat beraya n slmat mgumpul duit raya,hu3x..
assalamualaikum,
bubye,..

to be continue after raya,hu3x


Wednesday, September 8, 2010

Ske2x jew... "Honey_suckle" niey~..

My 1 blog gtu....ak start create blog niey ade laa sorg mamt tuh suh ak follow up blog die,pe lg,ak pn terus follow n ak tbe2x rse tertarik nk buat blog~..tp,hampeh xjln2x..huhuhu
n now,tbe2x rse nk idupkn kmbali blog niey..mybe slh stu fius otak ak ade yg trputus!!yela,tbe2x nk idupkn blog niey,nk2x tgh2x bln pose..tp,kite ambil kbrkatan di bln pose laa konon2x yerk eak,hihihi
lgpn dh nk raya smue owg duk buzy gn keje msg2x...Blog niey ak buat as 2 rplace my diaryyg dh lame ak smpan kt dlm meja stdy kt UNISZA TUH..kjp tulis kjp x,nk kna tgk mood dlu bru ak tulis~..
Yg plg pasti,blog niey mstilah psl idup ak..

pe owg besa pgil ak???

1)fatin~>besa kwn ak dri skola rndah smpai laa kt u skrg
2)adik~>urm,of course lah my fmly jew..
3)are-tien~>my best fwen loo
4)fa~>hmm..my x-bf(zmn skola dlu2x)
5)honey~>yg niey hnye ade sorg jew yg pgil ak honey smpai skrg..nk tau sape??scret laa..
he2x,6ti,klu ade mse kte story sal die eak..

serba sdkit sal diri ak~(^-^)

idup ak mmg klu 1 ari x gelak,ketawa kuat2x xsah...nk2x klu ade kwn ak sorg tue,owg pgil die bd~..
dri zmn skola until skrg org ske pgil ak bdk ske snyum..
duk kt mne pn,keje yerk snyum jew(^-^)
manja smesti yer laa,nme pn prmpuan kn2x??huhu
pe yg pntg??? bkn krjsma..tp,PINK!!!!!
hmpir smue bnda yg ak miliki arini smue yerk ade warna pink~...
i really love,like,crazy wic... pink~>(pinky gurl)