Friday, December 31, 2010

bukit keluang

lamanya aku xbukak blog niey,windu bangat sik
yela,duk kat bukit keluang beach resort hampir 5 ari sudaa
windu sama family and tuttttttttttttttttt...
huhuhu

ape yang penting ???????????
kerjesama!!!!!!!!!!!!!!!!!
hahahhahaha
gurau sekali-sekala,dua kali berkala kan..

pepn,boleh dikatakan best and masyuk jugak laa duk kat sini
nak2x time makan!!hehe
tkde laa,paling best kite org dapat belajar wat RP gn baik
kenal ramai bebudak unisza

ari makin ceria and menyemak pabila kucing2x tue semua datang
bebudak pemasaran
nak kenal dorg????


dorg niey memang suka menyemak dalam idup kami bertiga...
sengal betol kan??????????
nak itu ini...
kecoh betol!!!!!tapi,paling untung bawak dorg niey nak tau x???????
kalu ade makanan yang xabis tuh,cepat2xlah kasi kat dorg yerk!!!!!!!!!!
hehehehehehehe,nampak jew kurush kering tapi,mak ai kalu bab makan kalah tutttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!
nak wat camne memang tue jew  keje mereka


r,niey pic kite orang pi kat pantai bukit keluang beach resort...
cantik giler,arini nak pi lagi nak naik jambatan yang tinggi tue....
harap2x sempat laa
k lah kt sini jela aku dapat mengarut
tatatitititututu....













Saturday, December 25, 2010

buzy dan terus membuzykan diri

akhirnya tugasku sbgai babysister selama 3 ari berturut2x seorang diri telah selesai..penat and happy laa selain boleh mempertingkatkan kesabaran dirikan..huhu
okeylah,walaupun tkx upah,tkpe kite buat amal sket ye tuan-tuan & puan-puan
alahai malasnya aku nak kemas barang

nak ke mana plak cik honey suckle kali niey yerk???
agak2x???
hehe
esok aku nak kembali ke bumi unisza

xterasa terlalu awal k??
memang pun,date masuk 2hb januari
kali niey kena pi awal nak kemas bilik siap2x
and ari isnin nak bertolak ke besut untuk program kaks

mak ai,hampir seminggu program kaks  tue
6paknya kenalah bawak banyak baju
terutamanya baju kurung
aiyoo,malasnya 

nak cakap buzy??
bolah tahan lah coz cuti kali niey smgu jew aku duk kat umah
yang selebihnya terlibat ngn program
i like2x!!!

k laa,nak pi kemas barang
banyak niey 2 beg besar gitu
and then nak kena tido awal laa
kena jaga mata coz esok nak pi photoshoot..



dadaaaaaaaaa
selamat tidow sayang

Thursday, December 23, 2010

i'm tiReD But haPpY

lalalalala...senangnya dalam hati dapat 
tuttttttttttttttttttttt
bukan nak kahwin tau
terpesong sudah...

arini rasa penatlah jugak jaga 2 orang anak buahku
hadfiena dengan qaseh
yela,si hadfiena baru berumur 5 tahun,okeylaa 
cuma macam2x ragam yang die buat
nak itu ini

si qaseh plak..
i like but in the same time unlike
budak yang agak susah nak merengek atau menangis
cuma ape yang aku unlike bila die buat hasil kat aku
nak tau pe hasil yew???
pe lagi buang aiyak besar!!
tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aiyoo,gi mana sik???
yela aku paling xsuka bab2x niey
benda lain tkpe,nak nangis ke pe k
no hal,tapi akhir yew aku terpaksa merelakan diriku..
tettttttttttttttttttttttttt

i never done it all before
but,this time must or should???
must!!!!!!!!!!!!!
kalu xkecian laa kat die
takpe,itu bisa dijadikan praktikal as a mum in the future...
huh,sengal sungguh

k laa dah penat nak tidow plak...
aik2x,pe ala baru jaga budak 2 org dah kecoh!!
ish2x,mane ade kecoh bukan xbiasa tapi kalu sampai 1 ari
mak ai,letih laa dah laa sorg diri jew...
pening2x

Wednesday, December 22, 2010

anak kembar~..(^-^)

alhamdulilah,akhirnya kakak iparku..kak ina telah selamat melahirkan
 sepasang anak kembar
ini bermakna makin bertambah laa rakyat negeri ini
 yang diperintah oleh baginda Zahid @ Mohd Bin Embong

semuanya dalam keadaan sihat 
first baby yang kuar
anak laki
and baru gurl

so,mana satu anak sulung eak??
yela,kalu ikut orang dahulu yang kuar dulu mesti sulung
tp,kalu ikut apa yang aku baca yang kuar dulu 
adik

jangan nak salah tafsirkan plak ye..
aku baca benda niey pun sebagai panduan utk masa hadapan jew..
hehehe
tidak begitu wahai kaum hawa

alahai,mummy and daddy wyh u tinggalkan cucu-cucu 
anda 3 org niey kat ceq??
mau xpening ceq nak kena jaga depa 3 org seorang diri
mati!!!!!!

dah laa sorg suka bermain entah ke mana laa nanti
yang sorg tue suka manja
yang si cilik kecik  yg berumur baru 8 bulan lak tue
harap2x laa dorg semua xmeragam!!!

pepn,harap2x semua berada dalam keadaan yang happy
(^-^)

harta pusaka my family~..

assalamualaikum,..
dengan ini saya sebagai ahli waris kepada segala harta pusaka keluarga ini
ini bermakna saya juga berhak terhadap mereka-mereka yang disebutkan di bawah:


hadri arham




hadfiena marsya


qaseh azzahra



adam hakimi



cooming


 soon
 

a


 pair 



of 




twins ~...



akibat kebosanan menguasai diri ini...huhu

Monday, December 20, 2010

famous yew dorg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wow,wow,wowwwwwwwwwwwwwwwwww
fuyoo,kapan sik aku dapat jadi macam dorg eak????
urm,aku suka sangat follow blog dorg semue niey
dah laa cantik,hensem 
tue xbaca lagi dorg punya blog memang superb laa kan
yela,gaya dorg berblogging memang best
pe lagi jom kte tengok wajah2x yang famous 
memang dunia blog dunia mereka
yela,masuk newspaper tuhhh!!!
bukan senang tau,kalah artis gitu~..



sapekah gadis cantik niey agak yew....nieylah irine nadia marcello
baru berumur 18 thn tau,tp,die punya blog masyukkkk,famous giler 
mana xyew masuk magazing,newspaper...kalu kat dunia blog lagi laa xyah ckp mcm2x contest yg dorg masuk...nak tau lagi details psl cik adik manis niey just klik http://irinenadia.blogspot.com/




blog pilihan malaysia kategoriblog personal....
mak ai,hensem yerk!!!!!!pakwe sape niey???huhu,ops,jgn curang cik honey suckle~..niey laa abg kpd cik adik manis tadi..dorg niey memang adik-beradik yg famous larghhhh..so,nak usha lebih pasal mamat niey just klikkihttp://aizulmarcello.blogspot.com




model mane plak niey???
no,no,no....niey antara yg terfamous laa,stdy kt indon tau..bakal doktor~ dr.fatin liyana asri
cute kan????pe die????xdengar...nak usha?tidakkkkk!!!!!!!!anda sudah terlambat cintanya sudah dimiliki
tapi,kalu nak usha jugak  xdapat nak halang just klik http://honeykoyuki.blogspot.com,




pewiiiiiiiiiiiiiittttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
cantik giler awek niey.name die hanis zalikha~die niey seorang model
kalu xkenal xtau laa aku nak cakap pew,dah laa berjaya beat siti nur haliza masuk newspaper gtu lorhhhh...so,pe lg tengok2x laa blog die http://inibelogsaya.blogspot.com/

pepn.memang best dapat jadi macam dorg kan...
tapi,bagi aku dunia blog aku adalah dunia untuk aku berdiari mengenai al-kisah aku...
xkesahlah syok sendiri k pe k
janji aku adalah aku!!!
cewah,statement yang xboleh blah lah cik honey suckle..


k laa,cik honey suckle tinggalkan anda dgn pic yg ntah pape jew niey
yg duk berangan nak masuk paper kot...huhu

Friday, December 17, 2010

duit-duit

duit2x di mana ko duit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alahai,malas yew nak kuar pi cucuk duit,yela mane nak bayar bil internet yg dah 3 bulan xberbayar 
akibat  aku terlalu buzy gn exam,program lg..mane sempat nak pi bayar
mgu niey jew pun aku sempat duk tenangkan diri kat umah,b4 this buzy jew memanjang
terkejut tengok bil sampai.MAK AI,dah terover pulak bil niey
benggang btl,sape suruh bulan lepas pi kosongkan jumlah bil,mau xpelik aku tengok bil sampai tapi,jumlah yang perlu dibayar kosong...betol ke x niey??????alih2x,aku balik dari program tengok2x bil sampai RM...korg tengoklah sendiri


tetiba dah ade jumlah tertunggak,padahal 2bulan bil yg sampai dikosongkan nilai yew,cmne nak pi bayar dah kalu tkx nilai....sengal betollah dorg niey!!sape yang rajin nak tolong pi cucukkan duit utk ak??ade x???????aku malas tol niey nak kuar pi bandar..alamak yew lambat lagi laa kalu nak tunggu aku pi bayar,malas nak kuar kerapkali.

next week aku plan nak kuor gn bebudak skul smakh...sape2x nak join jom3x!!
25hb desember taw,kt kfc bandar.Alang2x kuar pe lagi keje aku,pi shopping jew laa
i like it!!!!!!!!!!!!!huhu

Tuesday, December 14, 2010

program himpunan mahasiswa komuniti 1 malaysia

akhirnya kini ku berjaya menjejakkan kakiku ke rumah
ayat xley blah sungguh la ko fatin,huhu
macam owg duk oversea 
yg xterlalu lama xbalik ke tanah air jew


program himpunan mahasiswa komuniti 1 malaysia yg melibatkan hampir seluruh ipta/s di seluruh 
pelusuk pantai timur
di mana hampir 1000 owg pelajar yg terlibat dlm program niey bg mewakili ipta/s masing2x
program bermula pada 10-13 disember 2010



di adakan di kemaman dun kijal dan dun kemasik
lbh mengutamakan kpd program yg berbntuk ank agkt
selain terikat dgn aktiviti prgram
hbgn sesama masyarakat setempat tetap di utamakan


bg aku prgrm kali niey blh laa tahan 
tp,yg b4 this lg best kot
bg yg xpernah join mesti dah cuak nak join lg kn??
tp,bg aku no hal jew,okey pe....


nak2x ari yg k-3
rumah mak agkt aku di terjah oleh crew multimedia unisza
mse tue aku baru jew nak tido coz,mlm tue tido lewat+tlg mak agkt masak nasi dagang
alih2x,dorg dtg nak amik pic kte owg duk memasak+ciap gn interview lg lol!!!


nak jew aku ketuk kpale en.hafiz gn senduk masa syok aku masak tom yam
xtahan lg dorg ciap record lg tuh,
aku tahan jew gelak masa aku cakap
entah pe yg aku ckp pun xtau laa dah spontan,redah jew laa


pepn,aktiviti kali blh laa mengisi masa lapang
harap2x len kali more better than this lol!!!
hidup unisza
huhu

wow,besar jgk prgrm yew


bdak2x bakal berkhatan



sesi fardu ain









jgn jeles,i jew yg blh n dpt bwk mtor ye uolz...




pantai penunjuk



bbq bersama org kg titian berayung


pic wic family agkat






pic wic fmly jjk kg






pic wic my adik agkt frm unisza




alhamdulilah,smue yew berjalan dan berakhir dgn lancar....
k lah,tue jew laa yg terdaya aku nk upload pic kt program himpunan mahasiswa komuniti 1 malaysia seluruh ipta/s 
pantai timur 

Thursday, December 9, 2010

pergi meninggalkan umah utk 4 ari...

kali niey ak nak k mana plak ye??
last week pi KAKS
this week nak pi program komuniti 1 Malaysia
esk pagi2x dah kena bertolak ke bumi unisza

semua peserta kena berkumpul dalam 7.45 pg
kt foyer asrama
maknanya kena bangun awal 
tapi,barang2x belum kemas lagi

xtau nak bawak pe 
setiap kali program mesti termenung dulu
nak bawak baju berapa helai
seluar,tudung,+++

niey laa perempuan kan
setiap kali nak pergi jalan2x or ke mana jew
kalu boleh semua benda nak bawak
senang cite angkut 1 umah laa

pepn,aku harap program tue best
coz,u len pun ade
so,hopefully dpt enjoy kt sana
bubye,semua...


Tuesday, December 7, 2010

Gem Beach Resort

program kursus keusahawanan siswa unisza siri vI telah berjalan dengan begitu baik sekali dengan kejasama dari semua pihak yang bermula dari 2 Disember-7 Disember 2010.Insyaallah kami semuanya akan di aplikasikan dalam hidup untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya.Walaupun,aku,suma & bd datang lambat ke program tersebut tapi,nasib kami lagi bertuah dapat pergi ke program yang akan datang kt bukit keluang beach resort pada 27 disember 2010.

Program kali nie boleh tahan seronoknya,walaupun lebih banyak taklimat + motivasi dari aktiviti outdoor
tapi,semuanya best coz,penceramahnya pun bagus2x.Tempat,makanan,bilik tidur and service yang begitu wow laa.Sebut pasal objektif utama program nie ialah untuk melahirkan usahawan yang berjaya dan berintelektual,ak and the geng ade laa berangan2x nak bukak perniagaan sendiri.Terutamanya next sem student mall akan dibukak,so,kami nak ambil and rebut peluang nie untuk menguji tahap keusahawanan,mencari pengalaman+++.

so,harap2x lah permohonan untuk dapatkan 1 lot kedai student mall tue jadi milik kami bertiga..amin!!!selain tuee,Manalah tau kalu ade rezeki kita orgor rakyat2x unisza masuk contest siFE Tue,korg tau xpe tue SIFE???niey laa program yang kerajaan malaysia akan bawak masuk ke malaysia next year untuk menjadikan student malaysia lebih terdedah dengan program yang begitu super power niey .nak tau lebih lanjut pasal SIFE :http://www.sife.org/Pages/default.aspx.Pepn,kita tengoklah bakal2x program yang disediakan oleh kerajaan akan datang,as student korg patut jaoin program macam nie blh laa menambah pe yang patut demi masa depan...

pic kt gem beach resort...







time wat rp


slh sorg penceramah yg dtg..


time bersama forest's secret



 3 anak dara yg suka bergambar


sesi bergmbar akibat terlalu gntok,,nasib pnceramah x6ak..huhu



di antara kucing2x yg suka menyakat idup kami ber3 
woit,beg kami!!!!


pic with penghulu+da geng yg konon2x pemalu..


tue,jew laa yg aku sempat upload yew..yg selebihnya kt fb laa.pepn kami ber3 sgt enjoy dengan program nie nak2x ade kucing2x yg suka sakat kite org ber3,walaupun baru kenal main panggil kami cat,meow2x...and kite org pun panggil korg cmtu,pepn,korg niey  memang meriahlah..hahaha
kite jumpa lagi kt kem lg satu yew,masa tue aku pun xtau laa pe lagi gelagat korg and gelagat kami ber3 bila bergabung dengan korg nanti..mesti kecoh giler,pantang jumpa meow2x,gaduh2x,gelak2x....

p/s:cik khazinatul aszar cuba ko tengok pic nie.....



siapakah agaknya gerangan manusia niey????
yg tibe2x hantar mms kt aku time kita balik dari resort
<<~salam,siapakah mampu memiliki  cincin ni,hehehe.......>>
tuttttttt,shyyyyyyyy...hahaha
very da noti



Sunday, December 5, 2010

gem,beach resort

masyuk,
memang best
bgn,makan,tido,makan +taklimat
mak ai,bisa gemuk kalu ari2x begini

tidak!!!!!!!!!!!!!!!
hahahahaha
ade aku kisah
gemuk bkn  selalu kurus bkn selamanya

aduh,statement aku
memang xleh blah
pepn,6ti aku upload pic bila balik yew
puype

Saturday, December 4, 2010

kursus

baru jew balik umah 1 ari jew
esok,eh arini laa 4hb 12
dah nak kena balik unisza lg
coz,ade kursus keusahawanan

dengar cite kt resort
tp,kt mne and pe name resort yew pun ntah laa
pok cek blh lak lupe nme tmpat 
redah jew laa

kali niey lame skit
4hb-7hb
tp,3hb dah start
sje pi lambat skit

harap2x dpt ilmu+enjoy kt sana 
semua dah siap kemas
k lah dah ngantok
wassalam...


Friday, December 3, 2010

berakhir sudah riwayat sem 3

Alhamdulilah akhir yew tamat sudah riwayat hidupku utk sem 3
exam pun dah abis 1/12/2010
macam2x dugaan yang terpaksa kami semua tempuh 

aku rasa sem 3 niey laa sem yang paling banyak meninggalkan 
kenangan manis+pahit+masam+masin++++,huhu
pepn ku baerharap result yg bakal kuar 6ti okey
yang paling best setiap sem mesti aku and the geng buat bbq and keje giler2x punyer

kali niey our big boss is cik bd
salina & ak as her assistant
dan aku jugalah  ceti halal kutip coin korg 
baki adalah 0 sen,pandai x aku bajet

walaupun susah tp akhir yew berjaya jugak idupkan api tuh
oyeahhh,women can life without men okey
hahahaha,sengal di situ
pepn,jom kita tgk pic mse kte owg berbbQ semalam


time nak idupkan api


 si bdk zeerah yg tgh bersmgt


korg duk laa sedut asap 
aku & bd chow beli kek dlu..


dah masak lum ???


i'm back!!dtg nak makan...


belated besday to suma,aina & helmi
xckup ruang nak tulis belated,huhu


niey laa tuan pye kek
xcept yg tgh bkn yer


time to eat!!!!!!!!!!

maaflah teman2x 
kite owg sje jew nak celebrate besday korg lambat2x
kan exam
bkn lupa

hahaha,nasib korg teramat baik 
kerana sekarang musim hujan
kalu tidak
serang pakai tepung

walaupun mat miey tkx tkpe laa
as fwen 
tulis gok laa nme kt kek tue
ngeh3x

kpd cik suma
esok lasyt exam sis
gud luck

ketemu lg kite 
next sem
4
dah nk masuk angka 20


tidakkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kecian~..

hahaha
aik dgr dari tajuk bkn main
bunyi kecian
tp,alih2x gelak???

huhu
bkn pe,smlm si dia tbe2x call ak
mau xpelik dah laa keesokkan arinya ade test fiqh
nak tau pasal pe yg aku duk gelak +kecian???

cepat teka....
cepat!!!!!
pe dia?xdengar..
pe???.....aish2x,semua salah

cerita yew berbunyi begini
pada satu ari,
sebenar yew kn,kn,kn
main perasaan betollah aku niey kn?

okey2,dgr semua wahai semua rakyat jelata
di sini beta ingin memberitahu bahawa
sesungguhnya ada rakyat beta telah berasa tertipu
dgn sorg warga asing,iaitu bkn rakyat negeri jajahan takluk beta

di mana dia telah tertipu dgn tipu daya warga asing tersebut
dgn menipu identiti & status dirinya
yang menyebabkan ramai ahli sekumpulan rakyat beta turut tertipu
oh,beta sguh tidak sangka itu akan terjadi

ini kerana beta dah dapat mengetahui hal sebenar sebelum mereka
walaupun beta turut menerima khabar berita itu dari salah sorg ahli kumpulan tersebut
tapi,beta langsung tidak percaya dgn cerita yg sebegitu rupa
beta hanya tumpang simpati dgn nasib meraka beta,ngeh3x~>>>sengal yew

hahahahahaha
nak cakap kecian kt dorg?
ntah sapa suruh dorg percaya gn semua tuh
aku just dpt gelak jew masa mamat tuh story kat aku

sorry laa awak yew
sabar jela
jgn nak duk asyik cari salah owg
setiap manusia tentu ada buat salah & silap

and tenntu ada sebab dorg buat cmtu
wlpn 6pak salah
tp,biarlah di ukur+di nilai
oleh yg di atas