Wednesday, December 28, 2011

midsem tibe..

waah,dah xsabar tunggu cuti nie.....
esok last day kelas,bdak kelas lagi satu dah lame balik..
xaci!!!!
sabar jelaa walaupun aku orang dekat tp bukan ballik sokmo,huhuhuhu
balik nak watp eak????
mak ai,assaimen sedang menanti pe yang penting my tesis lagi penting
,xtau laa dah lame xmenaik arab nie dah jadi buta arab nak kena cari and type satu persatu..
letih beb
balik nie memang kena stdy betol2 laa..
kena wat balik semua buku2
buKAN wat balik baju untku pi jalan2...
cedey2x
dah sem last kena sedar diri!!!!!!!!!!!!!!!
fatin woi
WAKE UP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, December 25, 2011

shopping wic anak-anak

penat giler arini teman my mum and kak long pi shopping....
mau xpenat yew puan2 dan tuan2,bawak anak-anak semestinya kena  jagalah.
Arini 3 kali aku naik turun tangga kt KAMDAR tue....
waah,exercise seketika,huhu
yelah,si fiena nak beli air la pelaa..
.pahtu kite orang duk main aUCAK gn si budak cilik,qaseh azzahra...
xreti penat ke budak2 nie duk main lari dalam kamdar dah laa banyak kain langsir kat situ,
silap2 ade yang xbalik tertidoo gn langsir2 sekali.Pening!!!!!!!!!!!!..
yelaa,dah 2 jam lebih kami duk pilih kain langsir mane nak beli nie????
mule2 dah pilih,tapi cancel plak dah...
pilih lagi,aDUYAI mummy,jom kite balik,saya dah xlarat nak tengok semua kain nie
Akhirnya,dah decide..jeng..jeng..jeng..comel yew,tengok sape yang pilih,akuLAH...HAHAHAHAH
PAhtu,to be my turn nak beli baju kurung...kali nie warna pink lagi~...
and then beli alat make up..
k  dah,
jom balikkkkkkkkk

Saturday, December 24, 2011

midnite wic DuRiaN

aku gn abang aku wat keje giler,tibe2 mengidam nak makan durian....pe lagi pi laa beli kat area pasar kedai payang.Perghhhhh,ramai giler orang yang datang beli buah-buahan kat situ,terutamanya semestinya buah durian lah kan...Pe lagi jom kite mulakan sesi terjah memilih durian yg paling best rase,besar and comel molek yew...
kalu pi gn abang aku memang agak lame lah nak memilihnya,mau xyew kadang2 aku hanya mampu tersenyum and gelak ,yelaa bukan setakat pilih jew die siap suh pak cik belah durian tue nak tengok isi durian tue okey ke x.......boleh kate setiap biji durian die suh belah...aigoo,kalu aku just tengok gitu2 andpaling penting dapat harga murah kn????tapi,sekarang bukan musim durian sangat..so,laa nie musim durian luar harganya mau xmahal

besa beli dalam rm10 dah dpt 3 or 4 biji kn???tapi,sekarang mak ai,mahal yerk!!!!!!
kami dah xkesah mahal ke murah janji dapat makan walaupun harga durian yg kami angkut rm50 6 biji...
balik...balik..balik......time utk maKAN,sekali gn qaseh yg berumor 1 lbh pn turut join kami...huhuhuhu
yummmmmmmmyyyyyyyyyyyyyyyyyy~....

Friday, December 23, 2011

makan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

semalam,aku kuar gn cik suma n cik syiera..konon2 laa nk temankan cik syiera pi beli tiket nak balik perak and cik suma plak nak beli memory card n wayar usb kamera die tue..
 aku plak,buang tebiat tibe2 obsess dgn perfume,
firstly,pi laa guardian nak beli kt situ,hampir 15minit duk kt dalam and try hampir semua perfume yg ade,
dah ade yg berkenan,tp entahla, tkpe laa kite jalan2 dulu and pi laa mydin teman cik sumabeli barang.Pusing punya pusing cari parking mak ai,penuh giler.Last2 kami parking kt giant,ade ke patut nak pi mydin tp parking kt giant????banyak lawak laa...nak buat cmne redah jelaa kn..hehehe
siap2 beli barang tibe-tibe,perut ku dah start menyanyi lagu rock sudaa,
pe lg pi makan laa after membenggongkan lagi kepale aku gn perfume kt kedai area situ,nasib jupe perfume paris hilton tue..huhuhu
dah xkisah duit aku melayang~....

pe lagi jomm,maKaN!!!!...dalam kepale duk pikir nak makan kt mane niy???
pilih-pilih
kejap nak makan kt kfc,tp aku rasa tiap2 minggu dah pi...
hurm,nak pi mcd malas laa..kalu pizza okey gak kn??tapi,bile teringat ade orang tue cakap nk belanja pizza so,kite lupekan niat tue dulu yew...
lastly,kami terjah kt foodcourt..macam2 ade jual,makanan kg,western semua ade,,,
just order~


waah,dah xtau nak pilih yg mne satu....


akhirnya,claypot tomyam+jagung tarik...

perghhhhhhhhhhhhhh...
mmg penuh perut kami,
xlarat nak habiskan air ,tapi xbaik membazirkan??
so,kena abiskan..mau xbuncit perutku,hahaha

balik umah macam2 makanan and lauk-pauk telah dihidangkan,aduyai,abislaa dietku..hehehe
baru turun 5kg,
xpasal naik mendadak kalu duk belasah jew semua makanan nie...
what should i do??
aigOO

Monday, December 19, 2011

ice-cream!!!

waah,minggu nie dah berapa kali aku melantak ice-cream....
kejap along yg belanja  kejap aku yang belanja die..hehehe
arini aku wat keje giler pi beli satu bekas besar ice-cream coklat and makan!!!!
memang masyuuukkkk laa nak2 makan time hujan camni..perghhhhhhhhhhh
len kali pi beli lagi eak..hehehe
next tunggu orang nak belanja makan pizza plak~...yeapyyyyyyyy

Saturday, December 17, 2011

jom,masak

kini,pantang tunggu hujung minggu mesti aku and kawanku nak masak
yelaa,dah lame xmencungkil bakat,kalu balik umah mak dah masakkan so,duk kt ostel nie kena laa pandai hidup
walaupun rice cooker jew yg ade tapi,takpe kami tetap semangat and bersabar coz,guna benda alah tue lambat sikit nak kena tunggu betol2 panas baru boleh masak~...

menu 2 arini,just nasi goreng merah + tempe ikan bilis n sayur utk arini plok bihun goreng and jemput sayur+ kopi...waah,indahnya dunia...hehehe
next week kite masak lagi yew..ade sape2 nak bagi pape resipi yg buleh kami masak??huhu
at least bile memasak buleh gak release tension..

Friday, December 9, 2011

time to shopping at cambodia

setelah selesai melakukan misi kemanusiaan kami pun menghilangkan penat lalah kami dengan shOPPING!!!!!....i LIke....muahhhhhhhhhh..hahaha
jom tengok tempat yg kami semua terjah untuk shopping and lawatan pun ade~...


time kt killing fields

 kwn baru...kirin


 mangsa2 yg diseksa n di bunuh





altogether~


pakaian zaman perang





tempat kumpul mayat


tulangku bukan tulangmu...



aktiviti malam....jalan-jalan



jambatan yg mempunyai sejarah htam..











 fuhhhh at cambodia


 jom,lompat!!!


 kami


sape nk mkn...6pak mcm sdp jew bntg tue kn..hahaha

 at centre market


borong kaci semua abis..



Sunday, November 27, 2011

ke phnom penh

hari ke 4,kami dah bersiap untuk bertolak ke phnom penh bagi meneruskan misi kemnusiaan ...
maka,hari itu merupakan hari terakhir kami tidur dekat umah pak imam..rasa sedih jew nak tinggalkan mereka walaupun baru je kenal tapi kami semua dah teramat rapat dengan family tue.Namun,perjuangan tetap harus diteruskan...lalu kami menuju ke boat people and berjumpa dengan anak yatim di sana


menu last kami-laksa kemboja


 altogether



wic anak pak imam


dah sampai kt area boat people


 di antara brg2 yew


wow,rmai gler orang


pengarah program sdg berucap


 bersama menteri,jgn jeles uols yew...

saat kami kena serang dan hampir nak kena tumbuk pun ade...


alhamdulilah,bantuan kt boat people selesai walaupun keadaan yg amat mengejutkan kami...mgkin kemiskinan membuatkan mereka begitu,so,kami harap dgn bantuan yg diberikan dpt mengurangkan beban dan kesusahan mereka semua.


ari k-3 di kemboja



jom,kte pakat mengecat....

b4


 fighting


area luar


berehat seketika pabila mndpt jemputan k perkahwinan org kemboja vs malaysia


kerabu perut


sesi bergambar wic pengantin


bubye


 continue


smgat yew dorg 


                                              
hasiLnya..

 luar



 dalam..


 melawat tanah yg bakal dibeli..


besar giler tanah yew 


anak ayah..jgn jeles yg len



 posing sket



kenangan yg terindah~..