Monday, January 31, 2011

EXSPEDISI MENDAKI GUNUNG LEDANG

Pada 27-30 jan 2011,persatuan RAKAN MUDA  telah menganjurkan EKSPEDISI mendaki gunung ledang dan telah disertai seramai 60 orang mahasiswa/wi dari UNISZA . kali niey aku sendiri telah menyertai ekspedisi ni. rasanya dah lama x mendaki gunung....sebelum ni ade laa zaman skolah...zaman universiti niey maklumlah...busy...huhu...Time mule2 nak pegi aku rasa segan plak sebab igt sorang je student syariah...tapi ku gagahi jua.Kami bertolak dari UNISZA pada pukul 10.30 malam dan singgah di tangkak,johor untuk SHOPPING~..I LIKE IT!!!!!!!!!!!!!!!sampai kt GUNUNG LEDANG  pada pukul 3.00 petang...Kami menginap di tapak perkhemahan yang berhampiran dgn air sungai yang telah disediakan oleh pihak Taman Negara Johor.........


sesi bersiar2x waktu petang bersama teman2x...-jumaat









pada waktu malam,taklimat bersama dari pihak Taman Negara Johor and menu yang di sediakan oleh kami nasi goreng+ayam bbq










Pado keesokan harinya....pengembaraan bermula 


~MENDAKI GUNUNG LEDANG~

chek barang b4 mendaki

-cp1-

muka penat~xmakan nasi ..

panjat jgn xpanjat

peace..

oyeahhh~i like this part

sejuk giler!!!

kenangan itu indah

smile~..

pic before bertolak balik dari GUNUNG LEDANG~..
PUPYE kalian semua
jupe lg







niey jew laa cik honey suckle dpt berkongsi cerita & gambar pun xsempat nak amik byk2x coz,mse kt ats GUNUNG LEDANG tue hujan lebat and angin kuat,keselamatan lebih di utamakan dri berphotoshoot
biarlah semuanya di jadikan sebagai kenangan~,,

Thursday, January 27, 2011

penat kot~..but yeppy

ya allah,alhamdulilah coz aku dah berjaya settlekan
semua jobs yang diperlukan minggu niey,al-maklumlah minggu niey semua orang sibuk dgn hal masing2x...assgmnt nasiblah aku dapat teman yang dari dulu setia dgnku
orangnya kecik molek comel lote...hanisah

penat??????????but,yepy??????
hurm,pening2x...hahahahahah
penat pi kelas yg padat tp xgiler sangat
penat melayan telatah kawan2xku
penat pi teman cik suma & exco2x rkn muda shopping
yepy~..(^-^)
yepy bila dpt layan dorg
yepy bila pi kelas blajar bab2x kawin,..GATAL!!!
yepy,bila dpt pi shopping gn cik suma

tiap2x petang pi jogging dgn cik suha fiena
tapi,minggu niey xdapat laa,
coz,aku kena pi training kt bukit besar
tkpe2x,nanti kte jogging same2x lps aku balik yew cik suha fiena

nak story something,
tp malu coz,emmmmmmmmm.....takpelaa
cik suma aku dah xtau nak ckp pe lagi nak2x bila tau yg.......
pe yg aku blh buat gelak jew...hahahhaahahahahaha

pepn,aku harap perjalanan pergi dan pulang
 kite semua akan berjalan dgn lancar
insyaallah
amin~..

Monday, January 24, 2011

perjalanan hidupku

alhamdulilah,semuanya berjalan dgn lancar
assgmnt kebanyakkan dah siap
just tinggal time utk stdy
after cuti semunya nak buat test

mati!!!!!!!!
harap2x semuanya okey
nak2x subjek nahu&saraf
subjek yg paling ak xboleh blah dari zmn muda2x lg..hehe

presentation lagi
test lagi
pening2x
sem niey different skit ade yg nak kena ckp arab terus

program pun silih berganti
and debaran utk pi interview pun ade
walaupun bunyi  tue mcm simple
tp,nak kena prepare gak

harap2x semunya berjalan lancar
insyaallah
amin~..




Saturday, January 22, 2011

kenangan itu indah

semalam memang syok kot lepas jew pi shopping makanan aku & bd pi laa jalan2x amik angin...pe lagi pi pantai yang berdekatan dgn umt tuh,b4 thaht kte orang singgah pi beli burger dulu utk melantak,huhu ....kebetulan ramai plok orang kali niey,nak2x budak umt..kebanyakkan budak cina yang tengah buat bbq maybe sekaligus nak celebrate raya cina sesame geng b4 balik kg kot.
cam besa laa setiap kali pi mana2x jes mesti nak kena snap pic,tapi tengah syok menikmati burger chek kamera terlupa bawak bateri!!!aiyoo,geram betollah,tapi,al-maklumlah kami niey orang yang paling rajin and memang kaki jalan,lalu pi laa masuk balik ke kampus unisza tue,...nasib pak guard xtanya pape~..
sampai jew kt pantai terus sambung makan sambil snap pic and menikmati pemandangan yang cukup indah ditemani bulan yang begitu cantik....
sedang melayan lagu jiwang karat,tiba2x aku tengok cik bd melarikan diri.....pelik niey,aku pun terpngga2x tengok keadaan bd dgn muka penuh berdebar+ketakutan,aku pun pandang laa belakang,tengok2x ade laa sorn pak cik yang saiz badannya agak besarlaa,dah laa gelap memang aku x6pak just 6pak macam lembaga hitam,aku pun bangun duk jauh sikit dari org tuh,yela takutlaa dia nak buat pape k....
rupa2xnya,pak guard umt yg tengah beroperasi..salah fahamtelah berlaku di sini,kami bukan student umt...hehe
alih2x,kawan aku niey pi laa mintak maaf kt pak cik tue,coz,tiba2x dia lari tadi
ingatkan org xsiuman tadi...huhu,maka berlaku laa perbualan lanjut
urm,rupa2xya ade banyak kes yg berlaku kt ostel umt tue,budak banyak buat hal...pepn,memang lawak laa kwn aku niey


Friday, January 21, 2011

kau laksana bulan

balik jew jogging pagi niey aku terus menghadap laptop
xsempat2x betol laa aku niey
~kesabaran amat diperlukan di sini...tag line cerita cuti2x cinta
huhuhu..
kali niey cerita kau laksana bulan
urm,kali niey memang jiwang tahap lentok laa
feeling woo......
yelaaa,bukan senang air mata nak mengalir tengok cerita melayu,besanya aku layan korea jew kan????tapi,sem niey cam berubah skit,konon2x nak menyambit seruan kerajaan supportlah cerita melayu...namun,korea still number one taw2x...hehehehehe

k lah nak sambung melayan cerita kau laksana bulan

Wednesday, January 19, 2011

ketiadaan kekerjaan

apabila diri kami di landa kebosanan di blok f
maka berlakulah benda yg xsepatutnya berlaku
hahahaha....
nak watpe lg

abis melayan cite
abis karok
abis makan & tido
pakej laa..

tgk,bdk2x yg tkx keje
cik bd punya keje


Tuesday, January 18, 2011

lawak kot~

hahahahahahhahahaha..........
kasi cik honey gelak dulu puas2x yew
hehehehehehehehehe..........
buang terbiat sket kali niey

xpernah2x dalam hidup kena pi isi angin tayar kereta
 coz,cik suma mintak tolong
die xreti nak isi camne
aduyai,pakai kereta jew pandai makcik niey

aku?????????????????
lagi laaa xtaw nak wat benda kejadah tue
cik bidi pun sama pakai kereta pun xreti
sengal betol

nak buat cmne xsemua gurl yang taw bawak kereta
taw pasal harta pusaka kerata niey
redah jew laa
semangat aku and cik bd pi cari shell minyak

first place yg kte org pi tue
tkx org laa yg blh tolong isi kn angin tue
ade tapi pak cik tue kot
malu eah..

pe lg sesi terjah nxt destination plok
pi laa shell yg dkt area batu 6 kot
nasib ade laa abg2x yg keje isi minyak motor tue duduk kt pam angin
maka sesi berdialog bermula..hehe

nasib laa baik
terisi jugak makanan ko yew cik tayar 4
malu kot,kawan2x abg tue lalu
ckap mapus kaki laa ko

hahahhaaha...
soe la brother kte org mtk tolong jew
bkn nak malukn ko dgn kawan2x ko
coz,ko terpaksa ikut cakap kte org eak...

hahahhaahaha...
pepn thanxz laa eak,
huhu
seperti yang selalu cik bd cakap:

setiap kenangan itu indah kot~...

Saturday, January 15, 2011

makan

manusia mana agaknya yang xsuka makan eak????
ade x???????
urm,macam terpias jew kt diri aku serba sedikit
hehehe

aku bukan xsuka makan tapi teramatlah suka makan taw2x
tapi orang yang susah nak makan
pelik tapi benar
ish3x...

tapi,sekarang dah xsusah macam dulu kot kalu nak makan
yela,asyik2x kuor pi makan
nak2x kalu shopping  laju jew kakiku nak pi cari makanan
bukan nasi jew,kfc,pizza,kek+++++ =hasilnya :





MAKIN tembam~...(^-^)

hahahahaha,....aku suka kot dgn keadaan diriku sekarang
yela,asalkan ati senang
di samping orang yang di sayang
ati pun melayang

hahahahahahaha................

SENGAL sungguh laa ini perempuan



windu

ku tak tahu mengapaku rasa tiba2x ku rasa
 di dalam ati ini selalu windu padamu..
oh,my sweethome
macam dah lame jew xbalik

padahal minggu lepas sempat jugak aku menyinggah
balik umah kejap
kejap giler kot
coz,buzy dgn program jew

so,arini tiba2x aku rasa nak balik
kejap pun jadilah
lepaskan windu pada orang yang tersayang
cewahhhhhhhhhh...


Friday, January 14, 2011

benci!!!!!!!!!!!!!!!!

aduyaiiiiiii
sakit jiwa+sakit ati dgn line unisza niey,dah r tutop
pastu,bukak pun kaloh siput kot lembab nak mampus!!!!!!!!!!!!!
nak wat camne terpaksa dalam redho lah jawab yerk

dah agak lame xupdate blog kn????
faham2x jew laa dgn keadaan kt sini yerk
abis sabar dah cik fatin
cobaaaaannnnnnnnnnnnnnnn

sejak akhir2x niey macam2x hal yang berlaku dalam hidup aku
mostly yang alfa-beta laa
macam besa laa keje aku memang kaki shopping
macam2x kot dibelinya

kalu xshopping pi jalan2x
abis kelas jew kuor
stdy????????????
urm,mak niey jenis exam baru stdy..hehe

si dia lak,semakin hari semakin pelik plok
makin lame makin kerap kot mesej aku
nak buat macam mane orang buang terbiat
dah sampai seru nak kawen....hahaha,wuelkkkkkkk

assgment pun dah start berjalan
same laju jalan dgn kaki aku yang kuat berjalan
nyah tolong mak buat karangan nahu&saraf
susah lol,pe lagi jom goreng....

kali niey kursus elektif asas2x takwin
alamak,mak ter6pak dia satu kelas dgn mak laa
sebenarnya mak x6pak lgsg..
tp,kawan mak yang cakap,soe laa mak niey rabun taw..

pepn,aku harap sem niey makin maju
makin success laa
selain semakin berbahagia di samping yang tercayang
semakin1000x....laaa.....aminnnnnn



Sunday, January 2, 2011

continue...

alhamdulilah akhirnya aku telah sampai ke rumah,setelah enam hari  berada di bumi besut,bukit keluang beach resort.Program kali nie memang best laa macam2x yang aku dapat belajar selain dapat kenal kekawan yg lain and mengeratkan lagi hubungan yg sedia ada,huhu
benda yang paling best time bergambar laa
paling yang memusingkan kepala semua orang ialah time nak kena buat rancanagan perniagaan 
mau xpening kepala,nak kena balance kira2x,nak kena buat slide show lagi masa yang diberikan only satu hari jew...tapi,semua berjalan dengan lancar,walaupun aku langsung xpernah belajar buat kerja2x bahagian account sepanjang hidup aku nie so far so good~..
and group aku menang no.empat ,not bad laa kn??
saat nak pulang ke bumi unisza pun tiba,lebih kurang pukul 2 jugak kami semua bertolak
ade yang naik bas,dan van..yela,bas hanya dae sebuah jew coz,bas lain digunakan untuk mengangkut student yang pulang dari kg nak ke unisza.
aku and the geng naik van dengan pegawai hepa+vvip
ops,soe uolz jangan jeles tau..huhu
naik van memang best coz,keje kiteowang duk bergurau senda nad gelak jew memanjang
nak2x en.hafiz and en.fauzan memang suka sakat aku jew termasuklah kawan aku suma and bidi
sabar jew laa..
paling geram kalu en.hafiz kenakan aku memang nak kena penyepak aku betollah
ade ke main tenung2x ,nak suap2x makanan..macam2x kerenah yang dia and en.fauzan buat dari awal program sampai balik keje dorang menyakat aku je..gerammmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!
pepn,kami enjoy bila jupe dorang2x semua niey..
hiduo bisa selalu gelak,ceria,giler++++
hahahahahaha
























nak tengok lagi??urm just tengok kt fb laa
banyak sangat pic yew
pepn thanxz to en.hafiz and en.fauzan yang terlalu over amik pic kami semua..