Sunday, February 27, 2011

debat antara UNISZA VS UIA

semalam aku gn kawan aku pi laa tengok debat bahasa arab antara student unisza gn uia
memang syok jugak,kedua2x yew same bagus
semangat aku nak tengok debat niy memang teruja
nak2x first time kot aku tengok sampai habis

barisan pembangkang dari pihak unisza & uia selaku pihak kerajaan
kalu tengok dari gaya setiap peserta memang terpegun laa
yelaa,agaknya bila laa aku dapat pandai cakap arab macam tue
dah laa pandai laju giler kot dorg cakap,JELES!!!!

tahniah kepada uia kerana telah memenangi pertandingan tersebut
namun,unisza tidak begitu kecewa
 b'coz,telah pembangkang yg k-3 memenangi pedebat yg terbaik 
alhamdulilah~..




manusia,manusia,manusia

subhanaallah,pe nak jadi gn manusia sekarang eak???
memang tergelak besar bila ade kawan aku bercerita pasal some1 niey
nasib aku xterserempak gn dorg,dah laa time tue mmg aku pun ade kt stu
masyaallah..ape nak jadi gn manusia zaman niy???

aku langsung xterkejut bila dapat tau pasal semua tue
makin aku gelak ade laa
kuat giler kot aku gelak tadi sampai budak2x laki kat blok b tadi tengok aku semacam jew
jangan dorg ckp aku giler sudaa laa,tp,ade aku kesah k...

aku langsung xhairan kalu budak tue berbuat sedemikian
ikut suka ati ko laa nak peluk k nak pe k
lantak laa
tapi,kalu tengok karakter kalah pak arab kot

alhamdulilah laa aku dan kawan2x aku xmacam tue
senakal2x kite org pun xlaa sampai tahap begitu
mmg ku akui aku pu  xseperfect itu
tapi,fikir2x kanlah
mana yg HALAL & HARAM

memang org ckp kte boleh r ckp JEW
 tp xkemungkinan kte akan tergolong dlm manusia yg sedemikian..
insyaallah
 manusia INGATLAH ALLAH adalah segala2x yew






Friday, February 25, 2011

jom heboh di ganu

fuyoooooooooooo,jom heboh kini di ganu kiter!!!!!!!!!!!!!!!
xku sangka buleh wat jom heboh kt sini
yela,b4 this mmg hampeh laa benda2x niy nak wat 
pelik tp benar

nak ckp xcited pi tue ade  sikit laa
tp,niat di hati sje jew nak pi jalan2x coz pale otak aku dah senak gn test
alih2x ak gn cik suma,dayat and caan pi sana xsampai 1 jam pun dah blah
borink kot benda same jew,name jew len tp benda yg ade tetap sme

alih2x kte orang pi laa merayau sampai k rantau abang
alang2x nak jupe laa some1 niy
tp,hampeh!!!!
nak wat cmne xdapat eden nak tlg ekau cik suma wea

KESABARAN AMAT DIPERLUKAN DI SINI!!!!

b4 balik mesti kte orang singgah kt pantai niy
~patai pandak~..
byk kot kenangan yg terindah kt sini kn???
cik suma..

pepn,kali niy kte jom heboh kt unisza jew laa
jom hebohkan diri gn stdy laa test ade lg niy
NAHU&SARAF!!!!!!!!!!!
Mummy,help mE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

niy jela,photoshoot yg smpat amik
tgh2x panas lg..








jom heboh di ganu

fuyoooooooooooo,jom heboh kini di ganu kiter!!!!!!!!!!!!!!!
xku sangka buleh wat jom heboh kt sini
yela,b4 this mmg hampeh laa benda2x niy nak wat 
pelik tp benar

nak ckp xcited pi tue ade  sikit laa
tp,niat di hati sje jew nak pi jalan2x coz pale otak aku dah senak gn test
alih2x ak gn cik suma,dayat and caan pi sana xsampai 1 jam pun dah blah
borink kot benda same jew,name jew len tp benda yg ade tetap sme

alih2x kte orang pi laa merayau sampai k rantau abang
alang2x nak jupe laa some1 niy
tp,hampeh!!!!
nak wat cmne xdapat eden nak tlg ekau cik suma wea

KESABARAN AMAT DIPERLUKAN DI SINI!!!!

b4 balik mesti kte orang singgah kt pantai niy
~patai pandak~..
byk kot kenangan yg terindah kt sini kn???
cik suma..

pepn,kali niy kte jom heboh kt unisza jew laa
jom hebohkan diri gn stdy laa test ade lg niy
NAHU&SARAF!!!!!!!!!!!
Mummy,help mE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

niy jela,photoshoot yg smpat amik
tgh2x panas lg..








Sunday, February 20, 2011

RUC-putrajaya

akhir yew dah selamt pulang ke bumi unisza
walaupun penat coz perjalanan pergi and balik just satu hari satu malam
pepn kami enjoy program mmg gempak
bkn senang nak wat conference utk semua ipts&ipts

gantok pi kelas mmg tahap jipang laaa!!!!!!!!!!!!
 
k laa nak tido jap
coz jap lagi nak kena pi interviewplak..
wish me luck
daaaaaaaaa

Wednesday, February 16, 2011

pening+gantok

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
arini mmg gantok giler
dah r tgh pening nak baca takwim
esk ade test

kelas ganti lagi???????
aduyai,kami halalkan la ustaz
huhuhu
ko sedap rasa ko jew cik honey eak

malas kot
otak ak just taw pk nk jalan jew
stdy mmg laa pntg
tp otak tgh serabut padat sgt nk nota2x arab 

Monday, February 14, 2011

PROGRAM LG~(^_____^)

hujung minggu niy aku and the geng termasuklah exo rakan muda akan pi program under hepa
kt putrajaya sempena program kpt
details2 yew lgsg xtau lagi coz blum jpe lg dgn cik suma or pgwai hepa
pe yg penting alang2x ade program blh gak aku release tension yg tengah sesak kt otak

release tension k????padahal test belambak...
khamis test asas2x takwim
next week NAHU & SARAF!!!!!!!!!!!!!
TIDAKKKKKKKKKKKKKK,TAKUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT



macam-macam

2 ari sudaa keje aku masuk kuar toilet jew kot
pi laa breakfast 
alamak,tidak!!!!!!!!!!
hitung2x 5kali kot xpun lebih
membazir jew makan buang balik kn???hehehe
semalam  tiba2x plok terasa nak kuor pi makan kt kedai
pe lagi aku gn cik bd merajinkan diri yg tersedia ada yg memang teramatlah rajin kalu bab berjalan
kuor jew melepasi pok guard yg tersayang
ya allah ade org xcdnt laarupa yew student unisza
xcdnt motor dgn motor
mamat yg kena langgar tue teruk gak,dgr cite ada bhgian yg patah and klu hidup 50%
and punca yew salah dari mamt tue jugak yg xpi u-turn ikut jalan yg betul
pakai redah nak shortcut jew,nak wat cmne di katakan takdir trafic light yg sebelah tue hijau
pe lagi ade laa  motor lain terlanggar die masa melintas yg dah memang salah arah
orang ckp nk wat cmne dah takdir
pepn aku harap & blh doakan yg terbaik agar semua yew okey,insyaallah
kami teruskan perjalanan utk mencari kedai makan yg paling best kt area stu
tempat pilihan area UMT
memang xmenyesal pi kt situ... memang best laa and berbaloi2x 
balik2x pi merayau kt tapak karnival usahawan tue
sje jew,nak beli... kenyang!!
sampai jew kt blok f
kte org ter6pak,bkn TER lg..memang sah and soheh laa budak laki kelas aku 2 org
betol sangkaan aku yg die org tengah tnggu awek
xleh blah sguh
 kalu dulu bkn main dorg sibuk2xhal aku dulu tapi hal sndiri xterjaga
si minah tue pi kelas bkn main kejap pakai tudung besar kejap kecik
and pi jupe pakwe bkn main pakai yew...hampeh betol
kalu ikutkan ati aku blh jew aku kenakan mamat tue 
tapi malas aku nak layan,membazir masa jew kot layan orang yang suka bajet2x niey
depan lain belakang lagi laa
hamprakkkkkkkkk betol laa
dorg memang buat aku tergelak...
and dgr cite laa bdk laki sje jew nk men2x
pe nak jadi dgn dorg pun aku xtau laa harap2x dorg dptlah satu hidayah dari wat keje bodoh niy..
 kelakar pun ade kecian pun ade kt dorg semua niy yg mmg tkx keje sesangat nak wat..
and aku pun malas nk layan benda niy dpt tau pun coz ade yg suka bergosip..
macam2x sguh gelagat manusia eak


Thursday, February 10, 2011

mencari

agaknya ape eak yg cik honey suckle sedang mencari??
entah laa tapi sebenarnya cik fatin yg sedang mencari sesuatu yg tidak dapat di kenalpasti
oleh dirinya sendiri
subhanallah,ALLAHUAKBAR!!!!
                                                                                                              
setelah abis jew kelas cik fatin mcm besa laa balik dari kelas dgn bdk kecik molek niy
mcm besa jugaklah mcm2x perkara yg akan kte org bualkan
tapi,setiap kali mesti ade jew topik tuh
naik cuak kot telinga kami sendiri yg bercakap mengenai perkara itu,huhu

entah laa
kadang2x cik fatin terasa pe yg cik suma gn cik nisa cakap betol
kadang2x tidak perlu kot
tapi yg pasti cik fatin perlu melakukan sesuatu mengenai perkara itu

semangat?????
semestinya perlu..
agar semuanya berjalan dgn lancar
insyaallah,Amin..

Saturday, February 5, 2011

abis sudaa

sedar xsedar cuti seminggu pun dah abis
rasa kejap jew aku duk umah
yela pi program dah hampir 5 ari
duk umah yew kejap jelaa

keje nahu aku xsiap2x lg
dah laa memang aku xberapa nak suka dari zaman skola lg subjek niey
cmne laa result aku bila ade test 6ti agaknya
xtinggi pun lulus pun jadi laa

yang paling aku xsabar nak pi timbang berat badan aku 
yela,sedar2x naik kot
tapi,harap2x xsampai 50kg laa
xpernah hayat hidup aku mencecahi rekod tuh

balik unisza bermulalah xtiviti yg same
pi kelas,balik kelas pi jogging or main badminton
xpun layan lagu,on9,tidooooo
bosan yerk

test pun sedang beratur mengikut turn
cuma xtau bila jew
stdy??????????
ntah laa

hampeh laa aku nak stdy awal2x
bukan malas..tapi bila duk umah banyak kot keje kena wat
jaga anak,and lain2x tue...
besalah bibik xbergaji~..

pepn aku harap semua yew okey
semangat stdy pun akn kembali pulih dari sebelum niey
nak jadi luar besa dari besa 
maknaha di sini berubah dari bad habit to gud habit laa skit..


p/s:tlg doakan aku berjaya melepasi interview eak~..

Friday, February 4, 2011

ceria bersamamu

sudah lame rasa yew kte org xkuor same2x
kali niey after pi umah tok sedara utk celebrate cucu yew
kte org pun pi laa melepak kt masjid kristal yg xjauh pun dari umahku
sekali bawak budak2x niey pi main2x kt sana

alang2x ade org wat event jual-beli kt sne
alang2x tue laa blh kte org bersiar2x sekali
alang2x kasi budak2x niey enjoy skit
alang2x blh laa relax aku punya otak

berapa punya byk alang2x laa
sje jew 
coz,dah xtau nak mengarut pe kali niey
akibat terlalu kekenyangan

niey jew laa pic yg sempat aku amik
tue pun pakai hp kak chik
coz hp aku tkx batery


memang puas ati laa dorg main
nasib laa free 


syok gok klu ak dpt main eak..


ari wanita only!!


budak kecik 9bln yg xreti duduk diam


igt korg jew taw main,haa..tgk2x sy pun blh~..


si budak kurush makin kering

part yg paling bestdgn2x aku sekali naik and main buaian 
huhu,ade aku kesah walaupun begitu ramai org yg wujud kt situ arini
yg paling xcited baby qaseh bila dpt naik buaian dgn aku..
mak ai,kalah budak2x main..hahahaha
sekali-sekala 
dua kali bermakna
huhuhu



p/s:cik khazinatul asrar nk tnjuk selendang baru niey...
hijau gtu..
hehehe


poligami

POLIGAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wait2x,
jangan korg salah faham plak dgn tajuk kali niey
thAT not means i 'll agree wic this topic taw2x!!!!
you dengar k x????
 takkan and never & ever 
jangan gatal2x nak buat hal

semangat giler aku punya group bila dapat tajuk niey
dah laa kena buat dalam arabic
mau xpening kte orang 
tp,takpe just relax & fun

niey ade laa sedikit info yg aku cari
so,korg blh laa baca


MAKLUMAT UMUM


Allah Ta'la telah berfirman dalam Surah An Nisa': ayat 3 yang bermaksud:
" Dan jika kamu takut tidak dapat berlaku adil terhadap (hak-hak) perempuan yang yatim (bila mana kamu mengahwininya), maka kahwinilah wanita-wanita (lain) yang kamu senangi; dua, tiga atau empat. Kemudian jika kamu takut tidak akan berlaku adil, maka kahwinilah seorang sahaja, atau budak-budak yang kamu miliki (hamba sahaya). Yang demikian itu adalah lebih dekat kepada tidak berbuat aniaya."




 Adakah seorang lelaki yang ingin berpoligami perlu mendapatkan kebenaran daripada isteri yang sedia ada?


Kebenaran untuk berpoligami daripada isteri yang sedia ada bukan merupakan satu syarat yang utama dalam meluluskan permohonan seseorang lelaki untuk berpoligami. Walaubagaimanapun, berdasarkan peruntukan dalam Seksyen 23 (3) Enakmen Undang-undang Keluarga Islam Selangor No. 4/1984 (pin.) 1988, pihak suami perlu menyatakan sama ada beliau telah mendapat keizinan daripada isteri yang sedia ada atau sebaliknya untuk berpoligami

so,wahai kaum wanita sila pastikan hak anda!!!
huhu



Thursday, February 3, 2011

stdy kew???

hahahahahaha...
mereng sudaa
akhirnya mood stdy ku telah kembali dikit2x..
at least baca laa jugak wlpn xlaa serajin ulat buku

bukan senang aku nak baca 
pe lg nak menghafal semua tulisan cacing kerawik tuh
maknaha di sini tulisan arabic 
baru jew baca 2 helai dah sudaa datang dah makhluk yang paling seksi...SYAITAN!!!!

nyah kamu dari menghampiri diriku ini
huhuhu
pe lg zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
bangun2x on9,sambil baca fiqh

subjek lain xstsy lg
coz,kalu korg nak tau subjek niey pasal bab2x kahwen
tue yg ramai berminat dgn subjek niey

budak laki xyah nak cakap laa
yg besa ponteng kelas pagi & datang lambat kelas
alih2x semangat giler
kalah gurlz taw

out of da box cik honey
pi mandi and stdy
off fb 
0ff hp

dadaaaaaaaaaaaaaaaa

Wednesday, February 2, 2011

ku menangis



entah mengapa tiba2x air mataku deras mengalir membasahi pipiku
mungkin sebab terlalu feeling time tengok movie korea and teringatkan sesuatu
dats mean i need 2 do something wic it
kalu xaku akan menyesal di kemudian ari yang mendatang

semoga aku  akan kuat menempuhi segala dugaan & cabaran 
yang bakal ku tempuh 
kuatkanlah semangatku
tabahkanlah atiku