Thursday, April 21, 2011

di saat tkx keje nak wat!!

relax skjap brsama honey suckle at lbry..hehehe



harap maklum!!!



niey laa housemate aku,zati & dina



peace...kak lah,pjm motor,posing kjp...

ini laa keje kami..bila bowink2x stdy pi laalbry pastu time ptg2x duk main2x kt luar smbil-sambil menghirup udara yg segar yg xberapa nak segar..hehehe.

Sunday, April 17, 2011

bowink

ak stdy tapi still ade lagi yg menghalang...tasmi'~....aigooo.dari ari sabtu,pastu arini and then eaok plok
urm,ate takut giler nie...takut kena marah gn usstaz kalu lupaaa.dah ade yg kena marah siap ustaz cakap kamoo kuor..mummy,help me!!!!!!!!!!!!!ya allah permudahkan laa perjalanan hidupku..aminnnnnnnn

Thursday, April 14, 2011

SAKIT!!!!!

ya allah kuatkanlah semangatku dari memusuhi manusia2x yg wujud di muka bumi ini...tapi apekah daya,ku juga bukan insan yg sempurna begitu juga manusia yg lain.Walaupun aku tidak menyangka semua itu yg bakal terjadi semalam.Namun,aku mengerti mengapa Engkau menunjukkan perkara ini  pada diriku.Kemungkinan engkau hendak mahukan aku untuk terus berwaspada dgn manusia sedemikian .Adakah manusia SUKA sikapnya time susah mencari,time senang...woww akulah yg paling bahagia dgn si dia!!!!!!Alhamdulilah,aku bisa mengerti dgn semua itub'coz aku sudah menyangka manusia memang susah untuk di fahami sikapnya.Dulu begitu and sekarang sikapnya pun still begitu..so,what can i do??just ignore or what?????....sakit hati,pedih hati,pe lagi yg ade berkaitan dgn hatilah!!!!

Monday, April 11, 2011

done!!

alhamdulilah,abis sudaa debaran utk mengharungi spaking,muet pagi tadi......k laa nak story skit pasal muet tadi,dengan penuh semangat aku bangun dlm kol 6a.m and then terus siap2x+breakfast 2sudu mee goreng..xley makan banyak2x nanti akit yuukkk.sampai jew kt smk panji alam,kakiku terus laju melangkah menuju ke pondok pengawal utk bertanya tempat muet area mne.Alih2x pak guard tue ckp bukan ke muet dah lepas...aigoo pak cik kalu cmtu watpe sy datang sini???pastu,boleh suh aku and chinese gurl pi laa duk kt kantin dulu k xpun duk depan sane...okey,pastu dia mai and cakap kt depan tue dik,sambil tgu orang lain....Kuwe and lihin pun sampai pastu payed and da geng....

tidak!!!!!!!!!!!1kami di quaratine kn.....hehehe,bowink giler.ingatkan dapat 1 group
tapi,no 4 kot...and guest what who are the same member wic my group,kuwe,lihin and zul.Asyik2x muka diorang..NOw,i'm as a candidate A..blablablabla..soalan senag jugak laa..tapi tibe2x tengah cakap aku jdi blurrrrrrrrrrrrr kjap.Tp,part group disscussion lagi laa kelakar bila masing2x xtau sape nak conclude.aku yang start the intro and then aku plok yg kena conclude...adakah aku giler kuasa kt situ.Benggang ngn si dia yg duk disturb my part...yes,i know that u r not really agree wic my point but wait until i finish my point....arghhhhhhhhhhhhhhhhhh.dah laa dua kali kot...kan i dah hampir tinggikan suara kt situ,u xmenyempat len kali dengar dulu kan dah same2x benggang kot...hahahahhaha.nasib laa kamoo lagi 2 org memahami sy...

balik2x terus dapat mesej i'm soe....
okey,memahami jugak ....tapi memang kelakar kot muet kali niey..kalu dulu muet mase kt kelas memang serius,but today siap blh nak tergelak,....aigoooo.Now,time to study for ayat ahkam,nahu,matan+tajwid....
chayuk3x...aja2x fighting


muke di saat tgh benggang..

Friday, April 8, 2011

bila mengidam

semalam lepas jew abis presentation asas takwim,aku and cik suma pi laa library...kekononnya cik suma nak cari maklumat katanya broadband dah kena potong,so,aku dgn rajinnya pi laa temankan die alang2x aku nak cari pasal muet skit..tgh2x duk on9 aku terasa nak makan something yg xade kt kafe unisza tue....pe lagi aku punn cakap kt cik suma,jom,kte pi makan spagetti...nak x??????
nak tau die ckp aku mmg suka wat keje giler,k aku mmg giler masa tue??????hahahaha...
mmg tgh mengidam,nak2x 2 ari lepas aku tgk show korea..dorg wat spagetti...sedap yerk!!!!!!!!!!!!!!!!
pe lagi terus laju jew kami menuju ke bandar area giant jew...coz,xtau sangat mane spagetti yg paling best kt sini..tkpe laa kt pizza pun jadi laa...boleh laa tahan sedap sesedap harganya laa...abis jew makan,pe lagi sesi menjamu mata...hehehe,kalu ikut ati nak jew aku beli shawl ..tapi,nyah xbawak duit yg berjuta2x kt bank tue..hehehe,so,apekan daya cuci mata jew ....kuew..kuew..kuew...nak beli3x..





me


suma

join contest Ferrero Random GiveAway






kali niey perasaanku amat teruja untuk join contest yang cik yuyu buat kerana hadiah yang di tawarkan memang begitu menarik hatiku..wowww,ferrero collection!!!!!that's one of my favourite chocolate...kalau dapat memang menggila lah xingat dunia laa tapi still ingat akhirat,huhu...xlebih or xkurang kalau dapat shawl pun kira bertuah sesangat tau,coz,itu pun sudah menjadi lumrah and kewajipan aku untuk membeli shawl setiap kali keluar jejalan....



Thursday, April 7, 2011

pecah lubang~

kadang2x aku rasa membazir masa jew.....tapi,besa laa kehidupan kt bumi unisza memang bowink
presentation dah settle tinggal test.Alamak ari ahad test ayat ahkam,tajwid,nahu....mati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!isnin muET!!!!nak kena bermain kejar2x niey..pi tang situ tang sini....letih2x kalu kurush pun okey gak niey same and maki gemuk jew..
kahwin...kahwin...kahwin
asyik benda alah niey jew yg di tanya!!!
kalu nak akap pasal benda alah niey dgn mak aku,mak ai mati kena penggal lah
tadi aku call kak long die cakap pasal nmy minachi yg balik dgn bakal hubby die...hahahhaha
yg kelakar kali niey tube2x semua mak sedara aku datang umah suspens giler ingatkan ade laa perkara yg giler2x urgent...rupa2x yew nak bahagikan  duit harta pusaka....pe lagi nyah rahsia terbongkar!!!!tidak....pe lagi kecoh r saty umah tue bila 6pak my bakal ipar ade kt umah ...pe lagi kena sakat laa....padan muka ko,minachi nasib aku tkx kalu xmesti dgn aku sekali yg kena tembak aritu.....
fuhh....pastu xpasal2x mak aku bagi warning kt aku,jangan gatal2x nak kahwin selagi minachi xkahwin...for my hubby sabar yew....reDHO aje laa.....

Wednesday, April 6, 2011

mengarut

melalui perjalanan hidup sebagai student macam biasa laa,pi kelas and balik kelas..tidur memang perkara yg amat wajib kepada diriku,hehe...tapi mengantok tetap mengantok!!rasanya semalam agak awal aku beradudiatas katil dalam pukul 1.30..bangun2x terus pi breakfast gn cik nisa,dah menjadi satu kewajipan kami berdua untuk kuar breakfast bersama2x.Dulu selalu dapat breakfast gn cik nisa,tapi sekarang paling kurg sekali atau dua kali jew seminggu...windu keadaan mcm dulu2x,urm...nak wat camne masing2x pun sibuk ...

xtahan giler punya mengantok,tapi nasib laa aku niey jenis yg susah nak tidur terutamanya kalu kt tempat yg wujud manusia yg lain,mahupun spesies lain nak2x kt dalam kelas.Nasib cik nisa rajin picit2x belakang tapi makin rasa nak cari bantal and zzzzzzzzzzz.....r lupa plok,mse kt kelas cik lisa tanya pasal entry yg semalam aku duk geram kt sapa????nak tau eak.....adelaa,huhuhu 
pe yg pnting org tue xwujud pun kt bumi sini...

Tuesday, April 5, 2011

geram!!!

arini mmg aku sakit ati giler,mne dgn perangai minah tue yg lgsg xreti2x nak consider
asyik duk pikir die jew yg betol,lantak r aku dah malas nak cakap banyak,pe yg penting sekarang masa untuk aku cari mood untuk stdy nak2x next week aku ade muet.Pi redah aje laa xprepare pape pun dah laa next week still ade test and kuiz....arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ya allah,mudahkanlah segala perjalanan hidupku..amin

Monday, April 4, 2011

batal

ayeahhhh............kelas arini batal lagi,dah laa aku ade dua jam jew kelas arini,alih2x batal mau xsuka.tP,kegembiraan itu xbertahan begitu lame kerna malam niey ade test usul fiqh.pepn,kena kuatkan semangat,chayuk3x..i can do it!!!!!!!!!!!!

Sunday, April 3, 2011

welcome back 2 unisza

akhirnya kami semua dah berjaya selamat pulang ke bumi unisza,lebih kurang pada pukul 1 pagi.
segala rancangan yg ingin kamilakukan di putrajaya telah selesai.Perasaan tentulah teramat teruja bila nak jumpa pegawai2x dari kementerian belia & sukan,segala maklumat yg langsung xtau kini jelas..bincang dah borak dah makan & minum pun sudaa...pe lagi sesi kte untuk pi shopping laa.

ari jumaat kami pi alamanda,urm sale xbanyak sangat pun...tapi,kami tetap shopping.Terutamanya utk miss bidi xsah kalu xshopping.AKU????...percaya x kali niey aku pi langsung xshopping.Pada waktu malam pi ukm,fuhh...hangat sguh perdebatan antara kami...hehe,sambil2x berkenalan dgn srm ukm..dpt laa tambah koleksi skandal...tuttttttttttt...ops,terover sudaa.Walaupun kami tido di hotel yg xberapa nak berbintang tuh,tapi sguh nyenyak sampai xterasa sejuk yerk air-cond.SABTU plok,its time 2 us  to shopping spuas2x ati...pi TS JERK!!!!jerk???banyak giler sale kt situ,tapi aku still xbeli pape pun...ntah kenape kali niey betul2x nekad malas nak shopping,nak cakap aku nak jimat???tkx makne yew....duk kuarkan duit dari atm sapa 3 kali kali kuar tapi still xtau nak beli pe....

pecah rekod peribadi r kiranya niey???bley laa...hehhehehe,sengal sguh
nak balik laa  dalam bas mcm terjadi and berubah,nak2x tmpt duduk ade yg berubah skandal,ade yg mencari skandal,ade yg wat jejak kasih.....nakal,nakal,nakal
pepn,biarkan semuanya di jadikan kenangan dalam hidup kte ..


kt kbs



time meeting



bersama srm ukm




kt ts




wic our bodyguard...hehe




a
.
.
b
.
.
i
.
.
s
m a l a s       s u d ah......