Thursday, May 26, 2011

aigoo!!!!!

waduh,penat but happy....coz,dah lama xpi jenguk atokku kt kg tue,alahai,kecian aku tgk die duk sorg jew..yelaa,lepas nenekku meninggal dunia tahun lepas yg tolong jaga mak& pak sedara aku yg duk sebelah umah.ma & abah plak hampir setiap minggu pi melawat atokku.Ma aku cakap dia nak amik atok and nak jaga,tp atok taknak,katanya tknk menyusahkan lagipun kt umah aku nie ade anak buah aku 3 org lagi laa pening kepala dibuatnya.Biasalah org tue lebih suka duduk umahnya sendiri.

balik jew,aku suruh abah singgah bandar jap nak pi bank in duit utk pi kemboja tue....coz,ari khamis merupakan ari last....aku sebenarnya dah lama nak pi bank in...tapi,malas nak kuor and nak pi menyemakkan otak kt bank tue,yelaa kn sekarang time org ramai dah dapat gaji..makin ramai laa duk beratur kt mesin atm.Penuh semangat aku melangkah anak tangga...pi laa serang mesin deposit cash,alangkah malangnya nasibku....HARAF MAAF MESIN NGAK AKTIF!!!!!!!!~ROSAK plok,bukan 1 yew,tapi 4 mesin nak bank in semua rosak!!!!!!!SENGAL...

Nasiblah,ade pengubat sakit atiku ini...and alasan aku nak cakap kt abah
ade fun fair!!!toing...toing...toing....hehehehe,yeyeyeyeyeyeyeahhhhhh...pe lagi,ma nak beli tue,niey....
ade lagi satu benda yg aku berkenang and suka beg convest.Takpe2x,fun fair tue akan wujud kt situ selama satu bulan...sempat r aku nak pi beli benda alah tue pakai duit sendiri,time akhir boleh dapat discount skit...
and pe yg penting nak main semua mainan kt situ...

Tuesday, May 24, 2011

kesabaran amat diperlukan di sini!!

saBar....sabar...sabar....kesabaran amat diperlukan di sini yew teman2x....
mugkin anda akan berasa cuak dgn diriku ini..coz,boleh seenaknya bercakap and happy sana-sini...bukan begitu yew...pihak atasan telah menyuruh anda utk mengisi sistem merit dan menghantar borang tersebut kepada pihak hepa,dan jelas menyatakan merit tersebut adalah bertujuan pemilihan samada dapat atau tidak 
anda utk tinggal di asrama.....

so,nak slahkan sape kalu anda2x semua xhantar,and yg hantar pula pastikan dirimu ..
<<<kerana diriku begetu berharga>>>iaitu aktif.sO,nak salah org hepa & pjbat asrama pun xboleh sgt,pe lagi mpp...dorg pun mesti duk serabut otak jugak..nak2x time korg duk asyik call jew nak salahkan dorg2x tuh.MMg agak boleh dikatekan agak kejam laa pihak2x terbabit melakukan sedemikian,tapi,mesti ade sebab2x tertentu.Aku turut berasa  bersimpati dgn nasib korg..kalu benda niey jadi kat aku maybe aku pun bising,tapi nak kena tgk lah betul ke salah org lain??????

di sebabkan belas kasihan dan permintaan kwn2xku...ak dah cuba tolong tanyakan org atasan...>>dgn rajinnya sy tpn en.fauzan,menurut kata2x beliau...mmg ramai budak diploma yg  x dpt asrama,di sebabkan mereka xmghantar merit & xaktif.....serta pada sem depan jumlah pelajar yg bakal masuk makin ramai,and pelajar yg dah abis belajar pun yg keluar sedikit sahaja jumlahnya...dan2x asrama lame plok nak dibaikpulihkan maybe utk digunakan sebagai kelas....

ade jugak cakap kan asrama still ade yg kosong yg tinggal bdak diploma sahaja!!!!!!!!!!!!!!!abis nanti kalu budak degree masuk,nak CAMPAK dorg kt mne plok wea???????lagipun kte sempat stay gn budak degree hampir 3mgu....
nasib mpp rajin and cepat bertindak at least setelah wat rayuam ade jugak yg dah dapat asrama...alhamdulilah,syukur

pening3x
utk kwn2x ku sabar,insyaallah ade rezeki kamoo 
so,salah siapa?????
rsasanya xperlu menunding jari kau 0r dorg2x yg salah..
.pikir-pikirkanlah...huhuhu

Saturday, May 21, 2011

kuih-muih tradisional

ingatkan arini dapatlaa rilex dari jadi babysister...namun,semuanya jadi angan2x...huhuhu
kak long ku mai umah and makan kt umah...die plak,macam2x mengidam,yang peliknya mengidam sentiasa nak makan kuih-muih tradisional.Bagusnya,ak?????ak plak xkesah kuih tradisional ke moden k,pe yang penting SEDAP!!!!!!!!!!!...kali nie belajar buat kuih tradisional...org Ganu panggil seRaber...urm,xtau laa ejaan yerk betol k x...hehehe.nak buat kuih nie agak senang and bahan2x yang digunakan pun xsusah nak pi cari...

nie laa rupanya ...bila dah masak




pahtu,kte lipat kasi ade rupa skit...


kuahnya..

next....jom,pi cari barang nak buat kek coklat moist

Friday, May 20, 2011

mood happy + takut+segan silu

thankz laa utk cik najihah bt othman coz,sudi tag tentatif prgram utk prgrm HARI BELIA 2O11....
so,memudahkan aku utk membajetkan diri utk bawak baju byk mne..

tentatif plok agak menarik laa...nk2x ari yg ke-2...my favourite sport lol!!
bola jaring & bola tampar .mmg nk main laa...tp,utk bola tampar rasa nak kena undurkan diri,coz my hand ade mslah skit..bola jaring,xbley xmain dah mmg lumrah hidup ak dri zaman skola rndah lagi...asik...(^-^)

takut +segan silu plok,time nk kenal ramai lg manusia yg mempunyai pelbagai ragam...pepn,i liKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PE lagi,jom pi serang PUTRAJAYA...

Tuesday, May 17, 2011

DuRiaN

Saya sangat suka DURIAN!!!!!!!
akhirnya,dpt juga makan durian setelah sekian lama mengidam..hehe,kalah owg mengandung 9 bulan..
nasib dapat durian yg sedap,cukup lemak,manis dan berkrim....


Sunday, May 15, 2011

koREA K koYAA

Aigoo,jgn nak salahkan sape2x plak yew kalu dah diri jadi cmni......
yela,tgk skrg mmg makin ari makin melarat sorg2x tgk koREA.Bila ak chat gn kawan2x tnye laa korg duk wtpe jew????pe lagi layan koREA!!!!!!wow,ingatkan ak sorg jew mmg giler koREA..tapi,rmai lol.Nak2x kalu duk ostel keje kite owg mmg layan koREA JEW!!mmg blh di katakan tahap giler nazak coz,sampai time gap exam pun blh lagi layan koREA nie..pastu mula laa tahap kekoYAA SORG2X dtg...hahahahaha...
paling kelakar kalu cite sedey,dorg nie time tgk ramai2x pun nak nangis..kacau btl laa.
Yg Plg xakan miss tgk koREA ...org yew kak aisyah laa sampai kol 2 pagi still layan,kalu ikut die pepn xjadi,die lain blh stdy lewat malam and xtidur pn xpe...terus pi exam,no hal laa.tAPI ak layan kejap utk amik feeling nak stdy jew..huhuhu

abis jew exam,masing2x kuorkan harta pusaka mereka utk mengopi cite2x koREA,baik movie,drama,show,lagu...semua keterunan koREA laa kte owg bawak balik umah.KOt2x laa ade masa nak tgk kt umah 6ti,kAli nie cuti cam besa laa jd babysister....wlpn begitu,akhirnya dlm masa seminggu nie ak dah abis kn bbrp drama koREA and keterunannya.pe lg jd burung hantu,hehe
laa nie ceq duk giler gn WGM(Will get married)...dulu dah tgk,tp ak kn mmg suka tgk brkali2x nak2x yongSeo couple ,mmg FEEling!!!!!


yongSeo couple


WGM


pewittttttt...



keterunan koREA yg ak layan...........................................................


CNBLUE


DBSK



SUJU



2PM


SNSD



SS501

dan lain2x..byk lg kot....xlarat  dah

Saturday, May 14, 2011

blog m'RAJUK????

BIAR BTL?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
awat ak punyer blog xdpt bukak??????????????????
mau xtercabut jantungku ini........tp,rupanya2x bila ak bukak fb tgk2x kt wall ramai blogger lain pun terkena benda yg sama mcm ak.Alhamdulilah,bgn jew pg nie bukak fb...urm,nothing interesting lol..ramai yg blum xtive di pg ari...rasa gatal jew tgn nie nak tgk blog dah blh bukak k blom eak???????



jeng....









jeng...












jeng...
























aUCAKKKKKKKKKKKKK.........................


















akhirnya,kini pasti ku merasai kegembiraanku ini.........hahaha..
nasibla ko m'rajuk 1 ari jew gn aku eak,wlpn byk yg ak dah touch up and make over ko dah berubah kembali ke muka yg asal,urm,tkpe laa terpaksa wat balik janji kamoo dah xm'rajuk lagi...(^_______^)

Thursday, May 12, 2011

menyepi?

rasa dah lame ak menyepi eak?huhuhu...
tkde laa after abis jew exam terus menyibukkan diri gn program pahtu terus balik umah.
Sapa jew umah,smgt nak on9 tgk2x dah kena dicabut nyawa.....keCIAN!!!!!!!alamak agak2x dah berapa lame ak xbayar bil.......terus cari bil,ala,baru 3 bulan xbayar dah kecoh nak cabut nyawa...
bukannya aku tkx duit nak bayar,
tapi disbbkn ak xbalik umah yg agak terlalu lama,s
o,xberbayar laa....
nak pi bayar plok lg liat bila dah duk terperuk kt umah  duk main gn ank2x...
umah tangga yg nak kena di uruskan lg...ish2x,buzy tau...bila dah bayar,pe lagi keje ku menghadap laptop jew laa...tp,makan tkkn miss punyer
skrg mmg ak tgh syok n ade mood nak mkn.....
sapa kalu jpe jew si dia dah xpayah agak benda yg akan kuor dari mulutnya.....GERAM!!!!
tkpe laa asal ktehidup bahagia sudah
duk umah bila free pe lg layan cite korea,
pahtu tido lewat and bangun lewat....pe nak jadi?????
ala,bru seminggu gitu...
arini dgn penuh semangat ak bangun awal...
nak tanya ade sapa2x adecite korea x????

Wednesday, May 4, 2011

AT-10-TI0N!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://2.bp.blogspot.com/_BqbOtAiUqIo/SVesPI0IVpI/AAAAAAAAA2s/t2fdU7GYEGk/s400/P


C190140.JPG


SIAPA NAK KAHWIN??????????????????????????????????
CEPAT....CEPAT...CEPAT.......
TAWARAN HANGAT
ANDA NAK KAHWIN????????????????????
TAK PERLU PI CARI TEMPAT KURSUS KAHWIN JAUH2X........

KAMI

: Sekretariat Rakan Muda UniSZA akan mengadakan Program Kursus Pra-Perkahwinan Islam pada:7 hingga 8 oktober 2011
bertempat: DKU
jam:8 pagi-5petang
bayaran: RM50 sahaja
semua warga Unisza boleh menyertai (keutamaan akan diberi kepada ahli berdaftar)
 borang boleh diambil pada Saudari Najihah (0139945459)
atau  hubungi mne2x  exco rkn muda
tarikh tutup penyertaan pada 15 Sept 2011
HARAP MAKLUM...HUHU

T-A-M-A-T!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! & cooming soon....

alhamdulilah,ya allah akhirnya tamatlah jua hikayat final exam......happy+takut,coz xtau laa cmne result yg bakal kuar dlm masa sebulan niey....mummy soalan memang mencabar giler,mau xterputus abis aku punyer wayar2x dlm otak....pepn,ku harapkan semoga semuanya okey

lagi satu masalah,aku pun xtau nak balik umah bila,org lain dah lame beransur2x  pulang ke kampung halaman masing2x.lagipun esok aku ade seminar GEN Y~...prgram bi gtu dgr2x cite siap nak kena present kt dpn makhluk kt dku dah laa ramai giler dlm 400 org...mati!!!!!!!!!!!!!!!

cuti kali niey just sebulan and kali niey memang aku akan menyibukkan diri aku macam besa dgn program...nak2x program rakan muda yg akan berlangsung program HARI BELIA yg bertemakan HIMPUNAN SEJUTA BELIA kt putrajaya 3 ari gitu and aktiviti memang banyak giler...giler x giler janji kte enjoy!!!huhuhu...

pe lagi eak...urm,r satu lagi program kt kenyir......xtermasuk prgram RMWD lagi..tapi rasanya prgram tue bakal dibuat sem depan coz bukak degree kn tkx dorg cuti 4 bulan.....
tue jew laa yg termampu aku nak mengarut and berleter...nak tido kejap
ma and abah tunggulah kepulangan anakmu esok malam kot!!!...hehehe..tapi kan3x,barang2x lgsg xsimpan lagi...MALAS

T-A-M-A-T!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! & cooming soon....

alhamdulilah,ya allah akhirnya tamatlah jua hikayat final exam......happy+takut,coz xtau laa cmne result yg bakal kuar dlm masa sebulan niey....mummy soalan memang mencabar giler,mau xterputus abis aku punyer wayar2x dlm otak....pepn,ku harapkan semoga semuanya okey

lagi satu masalah,aku pun xtau nak balik umah bila,org lain dah lame beransur2x  pulang ke kampung halaman masing2x.lagipun esok aku ade seminar GEN Y~...prgram bi gtu dgr2x cite siap nak kena present kt dpn makhluk kt dku dah laa ramai giler dlm 400 org...mati!!!!!!!!!!!!!!!

cuti kali niey just sebulan and kali niey memang aku akan menyibukkan diri aku macam besa dgn program...nak2x program rakan muda yg akan berlangsung program HARI BELIA yg bertemakan HIMPUNAN SEJUTA BELIA kt putrajaya 3 ari gitu and aktiviti memang banyak giler...giler x giler janji kte enjoy!!!huhuhu...

pe lagi eak...urm,r satu lagi program kt kenyir......xtermasuk prgram RMWD lagi..tapi rasanya prgram tue bakal dibuat sem depan coz bukak degree kn tkx dorg cuti 4 bulan.....
tue jew laa yg termampu aku nak mengarut and berleter...nak tido kejap
ma and abah tunggulah kepulangan anakmu esok malam kot!!!...hehehe..tapi kan3x,barang2x lgsg xsimpan lagi...MALAS