Saturday, July 30, 2011

jalan2xcari makan

Alhamdulilah,segalanya berjalan lancar...program car wash fasa ke 2 pun berjalan dgn baik dan mendapat sambutan yg hanGAT!!...hasilnya pun agak lumayan..


 pasukan kami

jgn jadikan baju kurung sebagai 1 halangan 

utk rilexkan otak,otot badan kami pun pi  laa berpicnic beramai2x kat pantai tok jembal...
mmg best laa sambil berphotoshoot..nk tgk pic yew kt blog cik khazinatul asrar laa yew..huhu

next destination,semalam..hari khamis kte owg pi serang thailand...perghhhhhhhhh,mak ia,memang murah giler laa baju yew+barang2x,nak beli bear yg besar sekali..tapi xmuat kereta laa..tkpe,laa at least dapat gak beli something..
wic askar thai

selamat tinggal malaysia

pink yerk..i like!!

arini plak,kami dpt satu berita yg mengembirakan,iaitu seorang lecture unisza nak bantu kami...
so,pi laa kt tempat warisan seni...tugas kami,tolong kemas and basuh tempat tue sikit..pahtu angkat alat gamelan...pahtu kerja kami tgk dorg main and makan...rilex jew...alhamdulilah,berkat kerjasama kami dapat kumpul rm450...


 nie laa tempatnya~warisan sari..

diberi peluang utk mencuba main gamelan

pe yg penting,KERJASAMA!!!

Alhamdulilah,satu lagi berita gembira utk kami,malam nie kami dapat kuti[ lagi hasil utk ke kembboja melalui sahabat rakan muda kami,yg mengerakkan tabung derma ke dabs sempana konsert amal yg di anjurkan oleh program agensi dadah...alhamdulilah,segalanya berjalan dgn lancar...amin,syukran ya ALLAAH~..(^-^)

wow,..wow..wow

Saturday, July 23, 2011

aigoo,hk kami dirampas org..

semangat aku bangun awl pagi nie,
sambil menunggu kak g mesej aku pun breakfast laa dulu.
Menu arini nasi goreng +daging merah..
wow,pagi2 dah melantak cmne la berat aku xnaik macam nie??
baru jew turun 2kg,kan xpasal2x naik lg...
k back to our topic today,sepatutnya arini kte org wat car wash,
akan tetapi hak kami telah dirampas oleh manusia lain -
HPA yg sedang wat jualan kt situ and kte org sngaja nak wat car wash awal sehari sepatutnya esk...
org cakap alang2 ramai yg datang ingat nak laa tambah sponsor..
tapi ,apekah nasib kami??
hajat tidak kesampaian..sob..sob..sob
takpelah,esok kte teruskan lagi perjuangan!!!!
fighting!!



to cik hanisah,tgu yew cik honey sampai jap lagi...kte makan pengat durian~..(^-^)

Friday, July 22, 2011

car wash kini kembali lagi

dah masuk 5 ari aku duk umah
,gara2x banyak kelas yg batal coz,my lecture sibuk gn bengkel laa pe laa
so,kami yg jadi mangsa xdapat pi kelas...
semangat tau pi kelas alih2x dpat tau baTAL!!!!
wuekkkkkkkkkkkk...
koya sguh,semangat konon,
padahal kalu boleh melompat semua budak2x nie bile tau tkx kelas
ahad nie pun tkx kelas,
tapi esk ak dah nak kembali ke bumi unisza coz,car wash utk  fasa k-2 kini kembali.
dah laa makin lame makin tkx pekerja nak wat,
coz,masing2x budak degree sibuk gn LI-prktikal and ade yg cari kerja~
yelah,6ti,cuti sem kte org nak pi kemboja...
need MONEY..MONEY..MONEY..
takpe laa,alang2x wat keje amal utk kemboja 
dapat gak release tension walaupun 
kadang2  penat 
tapi 
happy 

Thursday, July 21, 2011

konvensyen sukan untuk semua peringkat negeri terengganu

semalam aku dapat mesej dari cik sumaiyyah...tanye nak join xkonvensyen sukan?pe lagi,aku memang xwatpe pun kt umah..lalu ku terus mesej cik suha fiena suruh ambil aku pagi nie.Kami bergerak dari umah dalam kol 7.45a.m...perghhh,semangat giler pi awal ..bak kata pok chek murah rezeki kalu wat event di pagi hari.Before pi hotel sumai kami berdua siap settlekan kerja lain sementara menunggu pok.chek,kak g and suma sampai .
Sampai2x terus chek in....ewah2x,berangan nak chek in segala laa plok..huhuhu,terus register.Wow,dapat diari yang sangat cantik dah macam orang kerja office jew aku rasa mane dgn aku berpakaian baju kurung batik...memang boleh laa berangan kerja bahagian office yew..huhuhu.
program nie sebenarnya najuran jabatan belian dan sukan and tentatif program pun agak menarik ..yelah,tajuk pun gempak "NGO SUKAN MASSA-PENYELIA BAKAT SUKAN NEGARA" & "NGO SUKAN MASSA TERBILANG"...dah laa siap boleh imbas kembali subjek sains zaman skolah dulu...mau xtercenggang bila terkeluar and ditanya pasal maklumat n istilah2x sains ..nasib laa aku nie pernah belajar tue semua boleh laa faham.
yang xkan ku lupakan bila ditanya and dipanggil yew ustazah from unisza xsalah kan kite bersukanor berkaraoke????6ti,kte dakwah orang yg salah faham tentang islam semula...hahahaha and siap ade yang cakap kami ustazah pilihan...perghhhhh,memang gelak besar laa aku dgn cik suma bila kami digelar begitu~..hehehe
mau xtergelak besar,dari segi penampilan aku sendiri memang kalu nak panggil ustazah xlayak kot...tapi,kalu kt skola aku ...ustazah yang ade memang panggil aku ustazah rock..hahaha
xkesah laa janji kita tau pe yg kite wat and ikut syariat islam

Tuesday, July 19, 2011

shopping wic my lovely fwen

happy-happy day...hahaha,
oyeah,arini dapat kuar dari bumi unisza alang2x dah dapat cuti untuk 5 ari pe lg
lepas dapat tau jew kelas satu jam arini nie batal mau xsakit ati!!
bukan pe penat jew gosok baju...
mgu nie smue kelas hampir dibatalkan dan kalu ade yg sejam jew...
aigoo,tkpe laa..
cepat2x siap packing beg sambil tunggu kereta sewa...
12 lbh kami bergerak menuju ke bandar.Hampir sepuluh buah kedai kasut aku masuk....
geram tau,kasut yang aku suka giler2x tapi seribu kali sayang tkx saiz,
yang ade tinggal saiz kecil jew...
namun,ku teruskan melangkah menuju ke kedai lain...
semua yew hampir sametkx saiz...besar sangat ke kakiku ini????
akak saiz 8 or 9 tkx k???????tkx dik.......
akhirnya,ku beli jugak kt kedai bata and harga mak ai boleh tahan laa.
Pahtu,pi makan kt mcD bersama cik nisa alang2x belanja laa cik kak kte nie~...
suka sangat,nak2x time dapat ice-cream mcflurry 2.....<NExt plan nak pi shopping baju plok>

Saturday, July 2, 2011

kata hati

ntah
                                             perasaan ni memang ntah pape kan
sukar tuk dimengertikan
kadang kadang suka
tapi jadi luka dan berduka
kadang kadang rindu
tapi jadi sendu
ada masanya benci
suka duka benci rindu
menjadi satu dalam mengenal erti
cinta.....

renung2x kanlah~..

Friday, July 1, 2011

masa!!!

kini masa semakin hari semakin singkat...
debaran makin terasa pabila setiap kali aku melihat jam
 yang seolah2x menyuruh aku untuk berlari dan melakukan semua kerja pe 
yang paling penting study!!!!!!!!!!!!!!!!....
minggu nie jadual agak padat nak2x kena ganti kelas,
pahtu pi sana and sini...mood untuk stdy aku dah slow2x datang...
oyeahhhhhhhh,i like!!!
sem nie ade subjek kira2x...FARAID~...
nak cakap pening,bolehlaa tahan disebabkan dah lama xmain gn kalkulator...hehehe
dgn penuh semangat aku balik umah minggu niey siap bawak balik buku lagi nak stdy..
harap2x laa blh stdy yew...dah laaa malam esok umah aku ade wat kenduri sket...mau xsibuk
aigoo
next week lagi laa sibuk,nak kena ganti kelas lagi..car wash lagi,kuiz lagi!!!!
so,aku perlu pandai cari masa utk stdy..