Thursday, November 15, 2012

himpunan sekretariat uniSZA di Sembrong,kluang,JOHOR


alhamdulilah,demamku yg hampir seminggu dah nak kembali sembuh,walaupun masih batuk and selsema...kali nie hampir semua ahli keluargaku demam,paling kesian anak sedaraku si qaseh berapa kali pi klinik,arini bawak pi hospital utk buang kahak coz batuk die teruk dari aku lagi...dr suh stay kt hospital,tp bagi peluang tgk dlu kdaan arini lepas makan ubat,kalu melarat esk memang kena duk hospital lah budak cilik sorg nie..kciannya,cepat2lah sembuh yew ubat lgsg tknk makan tp garang tetap ade..ish3x
now,kte bercerita psl aku pi prgrm anak agkat kt johor..kali nie memang santai teramat sangat byk duk umah fmly agktlah.Alhamdulilah kami 4beradik unisza dpt fmly yg baik dan sempurna smuenya.nak2 dpt plak bilik berair-cond memang tidooo ajew,huhu



nie lah aktiviti ari pertama kami bg dun kahang,yg len bersih kwsn persekitaran umah org kg..



abis bersih kubur,aku dgn adik agktku zati merayau2 jumpalah signboard hutan lipur gunung belumut...
nie lah bro2 yg aku sempat jumpa masa nak patah balik dri kwsan hutan yg agak jauh perjalanan nak sapa kt kwsn air terjun tue,nasib dorg dtg and sudi temankan~..hehe



siap ajak bergambar sekali,jangan jeles kakak agktku lg dua org kt umah tue yg merayau ntah ke mana tapi xsapa kt tmpt paling best nie

peace!!


sempat aje ku posing,nasib abg2 pandang arah lain


laa nie,sesi nak ke kilang kelapa sawit...jgn jeless kami ade motor~..korg naik lori dah macam pe


nie laa hampas kelapa sawit 


tengok jgn xtengok buah tue


broom2,pak cik sdg punggah buah kelapa sawit ke dlm lori..


nie malam kedua,kami belajar buat kuih bahulu..tgk mesin die bukan main besar lg kn??memang mak kami suka buat kuih dan menerima tempahan kuih dan pelbagai lagi,duk kt umah tue kami rasa dah macam syurga and pesta kuih muih tau...
LUPA plak,siap belajar wat kek coklat lagi


nie laa bekas acuan yg akan di bakar...6pak macam senang tp,kalu tkx skill nak letak dlm acuan nie memang lambat laaa keje yew


malam kebudayaan,tue laa my big boss



hadiah dari fmly agkt...tomey yerk paper beg berebut nak pilih paper beg bear nie tau,huhuhu
kt dlm tue mak bekalkan kami kuih bahulu,byk giler sampai arini xabis makan lagi,mau xbyk malam tue seribu kot duk buat,ade kek coklat ,pakaian dLL...



kami bersama,sayangnya abah xdpt dtg coz,pi men kompang kt kenduri kahwin...abah sy memang berkaliber,pak imam,sukarelawan,ketua main kompang lagi tau,,,kami bangga gn abah!!!!
yg pakai tudung pink mak kami...kt tgh2 tue adik beradik kami,nme die siti syuhada~..same umur dgn aku yg wat aku makin jeles baru bertunang and nak kahwin tau...


nie jelah yang sempat kami menyimpan memory bersama2 dalam masa 3 ari jew,walaupun sekejap,tapi kami takkan lupakan kenangan kita bersama2...6ti,kami datang lagi,terima kasih utk mak and ada coz,sudi dtg and tgu sekali majlis penutup kt tmpt berkumpul lame kot ,padahal sebelum tue kita dah ade mjlis penutup kt dun kte sendiri lagi best coz,kt situ jugak kite mengalir air mata kasih sayang antara kita terjalin ikhlas..sob3x
bubye semua,6ti abis sem nie kami berempat datang lagi...(^_^)

No comments:

Post a Comment