Monday, January 23, 2012

cutiku


hellooooooooooooooooo....sekarang da start cuti n sedang mghabiskan cuti nie,so,kte nak pi mana???
p/s:cam knl jew domo niy??hk milik si dia..


selamat tinggal bilikku,and file yg berlambak niy...

dah macam owg kerja ofic duk semak file eak..huhu

posing kejap sambil tgu dia..dia. sampai~..

berjalan sguh cuti nie...tesis pun same naik berjalan yew..huhuhu

Sunday, January 22, 2012

bersabar laa sayangku

dah ramai duk tanya pasal soalan bila jari nak  diwarna merah tue??huhuhu
and untuk si dia kalau itu jodoh kita and andai jodoh itu berpanjangan serta berkekalan insyaallah,ku hanya pinta dirimu untuk bersabar lagi

Friday, January 20, 2012

kempen derma darah

akhirnya,termakbul jugak hasrat aku untuk menderma darah...huhuhu
cewah,excited giler..yelaa first time kot..nak cakap takut???hurm,xpun..and lansung tak sakit ye teman-teman...mau tak excited,sampai pak cik and akak kat situ hairan tengok aku semangat jew..yelaaa,akak-akak saya dari sem 1 nak derma darah setiap sem and setiap kali pihak hospital datang  wat kempen derma darah aku tidak berkesempatan nak menderma..coz,keadaan yang tidak mengizinkan,asyik time period korang datang pahtu,time xperiod xcukup berat plak xnormal laa pelaa,tapi setelah sekian lama..akhirya,kini pasti..cewah,dapat jugak..huhuhu

lepas jew derma darah,terus jew balik blok tukar baju untuk meneruskan sesi survey nad booking tempat untuk wat aktiviti akhir sem and jamuan.memang best pi jalan-jalan,alhamdulilah,keadaan diri okey tkx laa pening-pening or rasa nak pitam ke pe..sekarang baru tau aku darah jenis B...pe lagi teman2 6ti rajin2 laa pi derma darah yew... 

Saturday, January 14, 2012

at Gem Beach Resort

arini dapat satu tugasan xbergaji dari big boss ...waah,sape lagi kalu bukan en.fauzan pegawai hepa kite~..
kali nie,kena jadi urus setia utk program kaks k-9 bg budak degree..kekadang pelik jugak kenapa harus kami berdua???namun,kami sedar yg kami semua memang senang berkerjasama dan nie lah peluang nak cari pengalaman kn???
yew,akak2 n abang2 sila bagi kerjasama kpd adik kamoo yew..huhuhu
pepn,memang enjoy aku n kwnku cik khazinatul kt sini,nie dah kali ke brp entah kami sampai kt sini,tp tetap sesat nak sampai,yelah,kami drive mobil dalam keadaan hujan yang agk lebat jugak,almaklumlah kami nie rabun sebenarnya!!hahaha
esok,dorg semua ade tugas yang agak mencabar,coz kena jual produk kt orang ramai...bukan senang yew nak kasi semua tue laku and habis dijual...so,gud luck lah akak2 n abang2 yerk
kami akan memerhati segala tindak tanduk anda!!!!hahahaha..awas~
k lah,mata dah gantok,esok kena bangun awal banyak kerja yang sedang menanti..pupye


Sunday, January 8, 2012

pot-pet-pot-pet

dah sudaa...nk berleter pe plok kali nie yew???
hurm,cuti dah pun abis,esok dah start kuliah macam biasa...tapi aku still duduk bertapa kat rumah,huhuhu
sO,kembali ke dunia yang agak membosankan laa
tapi,kali ini kembali dengan penuh semangat bagu meneruskan matlamatku,cita2ku...cewah!!!.
kekoyaan sekejap
nak taknak ku tetap kena redah,tadah,hadap,terjah jelaa semuanya bakal berakhir tak lama lagi..yeapyyyyyy~..
tamatlah dunia diploma lagi 2 bulan lebih jew...huhuhu,
so,penuh semangatlah aku buat tesis,assaiment yg xberapa nak ade and paling dibenci oleh student nak kena present...aduyai,ingatkan sem last nie dah tkde laa benda alah nie..yelaa,dah berapa sem kot kami tkx presentation....jgn JEles!!
bukan takut yang difikirkan,tapi,perkara yang paling membosankan duk kat depan kena cakap and orang pun nak dengar sangat semua nie masing2 duk fikir nak cakap pe and tunggu turn nak present yang entah bilaa sorang2 cakap nak kasi habis...maCAM2 ragam manusia.
K laa nak siap2 sambil tunggu abah balik dari masjid
kecian  my dad xdapat pi meeting laa kerna mau hantar anaknya pulang...hehehe
peAce!!!!

Saturday, January 7, 2012

jom,wat puding

waah,penat2 jaga anak niey...pe kate kite releasekan tension dgn wat kuih-muih k memasak k...
kali niey nak wat kuih modern laa pulok asyik duk wat kuih tradisi jew...naik muak jugak kan???hehe
name kuih kali niey ialah puding buah peaches~...yummmy!!!!




cepat2 amik pen dgn kertas aku nak bagi cara2 nak wat nie,huhu
ala,senang jew kot mcm besa korg wat agar or puding just letak jew buah2an

WAT 2 bekas udah abis ya ibu......sedap sangat ke aku wat???hahahaha...agkt bakul sket
tkde laa,bercanda aja si,hurm,next time kite wat puding len plak yew

merajuk k??

aigoo,dah seminggu lebih xon9 akibat terlalu sibuk menjaga budak2 nie and malas nak pi bayar bil internet...
macAM xpercaye jea aku nie kali nie cuti lgsg xkuar umaah..pe lagi nak pijak tanah pun xlaa..ish2x,fulltime jadi surirumah tangga laa sekarang~..
hurm,baru dua hari aku praktikkan utk tido awal..yelaa,mata aku nie dah kalah kungfu panda bengkak yew..nak wat cmne,aku nie ade maasalah nak tido!!!!...sakit hati pun ade...cakap pasal sakit hati nie,hurmmmmm adekah si dia sedang merajuk?????aduh,dah wat aku xdapat tido laa kalu ade yang merajuk or terasa hati nie!!!
aigoo,
NAK wat cmne nie??
somebody can HELP ME??!!!!!!..