Monday, October 29, 2012

majlis pertunangan


alhamdulilah,selesai sudah majlis pertunangan antara my big boss and mama,huhu
iaitu,en.fauzan dan kak noraihan pada 27hb oct 2012...kami doakan semoga ikatan ini akan terus berkekalan sehingga alam perkahwinan dan hingga ke syurga..dengar cite majlis seterusnya insyaallah akan berlangsung tahun depan bulan 4...amin,hehehe



biasalah kalu bawak anak dara pi majlis macam nie,pe lagi tukang bawak barang hantaran lah cik kiah wea...xkesah boleh amik seru nie,ntah kali k brp aku amik seru pun xtau laa..huhu
owg duk sibuk tanya aku jew bile,meh aku tanya hampa plak bile???...kan penat nak duk bagi jawapan insyaallah kalu dah jodoh x ke mana kn?owg cakap kalu dah kahwin pun ade pelbagai dugaan nie kn plak kita kn..ish3x,pepn moh kita pakat berdoa untuk kebahgiaan masing untuk dunia dan akhirat...


 nie laa akak kte..kak rai,cumill yew

 sesi sarung cincin sebelah perempuan

 sesi sarung cincin utk pihak lelaki

aku dan mereka

Thursday, October 25, 2012

misi keamanan LUBNAN~MALBATT 5


alalaaa...sweet yerk
bkn senyum lg kn,dlm hati ngis r tue..hehehe

                                                       
Anggota tentera MALBATT 5 telah pergi meninggalkan keluarga masing2 untuk menyertai misi keamanan ke lubnan pada 22 oktober lepas,dan salah seorang daripad mereka, kapten mohamad redzuan iaitu abang iparku sendiri turut serta dalam menjayakan misi tersebut.Hampir serami 500 orang tentera yang dihantar ke lubnan bagi mengantikan tentera yang akan menamatkan misi tersebut iaitu 29 oktober ini selepas setahun berkhidmat di wilayah bergolak itu.Kini,seramai 54 orang pegawai termasuk abang iparku sendiri serta anggota lain termasuk enam anggota wanita angkatan bersenjata diraja brunei dihantar ke sana dan akan ditempatkan di kem tribnan,sektor barat UNIFIL LUBNAN.



Mesti semua anggota keluarga tentera terasa sedih dengan pemergian ahli keluarga mereka walaupun hanya setahun,tapi kita di sini hanya mampu berdoa serta berserah kepada allah agar mereka semua dapat pergi dan pulang dalam keadaan baik...amin~...aritu,area pangkalan udara,tentera udara malaysia dipenuhi dengan sanak saudara masing2 sampai khemah dan tempat yang disediakan tidak muat....betapa ramainya yang datang ..and ma n abah aku serta ahli keluargaku yang lain turut terbang ke sana..



semangat berjuang !!!!


pegawai memberi amant kpd anggota tentera malbatt 5 sebelum berangkat

semoga semunya berjalan  dengan lancar ketika mereka menjalankan tugas walaupun terpaksa menempuhi pelbagai risiko terutamanya keselamatan termasuklah ancaman serangan..semoga anda semua dilindungi,insyaallah..amin













Sunday, October 21, 2012

retreat kepimpinan mahasiswa 1 malaysia

akhirnya,tamat sudah program retreat kepimpinan mahasiswa 1 malaysia kementerian belia & sukan malaysia.Yang telah berlangsung selama 3 hari 2 malam...
pelbagai pengalaman,cabaran dan input yang amat berguna setelah banyak berdiskusi sesama pegawai kbs,jbs serta menteri belia & sukan malaysia,iaitu YB. Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek
yang turun padang untuk sesi berdiskusi serta sesi soal jawab bersama beliau...memang best,coz kami or dapat bersoal jawab serta bertemu empat mata sendiri dan terus boleh menanyakan soalan serta berbincang  tentang hal2  yang terbuku di hati masing2....
selain itu,aktivit yang dijalankan turut membantu dalam meningkatkan daya kepimpinan seseorang.
Terutamanya,dalam mebina semangat berpasukan serta semangat kerjasama antara satu sama lain dalam melatih sikap seorang pemimpin itu sendiri.Untunglah unisza terpilih dalam retreat ini,dan merupakan universiti yang pertama yang terpilih,bak kata kbs unisza sudah jadi anak angkat mereka..cewah,so,manfaatkanlah peluang yang ada..


dari kami:
unisza hebat,belia hebat!!!!!
hidup 1 malaysia~...

                                                                                                            
antara Ldk yg dijalankan bagi membina semangat pasukan
 

kami


antara muka2 mpp 2012




malam wacana bersama menteri,YB. Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek


kami berbaju korporat


kami berenam..hehehe


majlis penutup..1 malaysia!!!












Thursday, October 18, 2012

owh,abg hensem!!!!


aduyai,abg tau laa hensem tp xyhah laa nk tunjuk hensem awk tue kt keta sy sgt!!!..
seribu kali sayang,awak pernah xdengar lagu tue...pe pernah dengar ea???

bagus laa,sy tujukan lagu nie utk awk,wahai abg hensem!!
coz,seribu kali sayang org hensem tapi,bwk keta kurg ajar sik!!!..

hampeh jew kn~...




holiday at HOTEL GRAND CONTINENTAL

holiday!!!!!!!!!!....
banyaklah korg punya holiday...aduyai,kali nie ceq kena pi program RETREAT KEPIMPINAN MAHASISWA 1 MALAYSIA selama 3 hari 2 malam,dah macam pakej bulan madu jew kan?hehe
xmain r nk honeymoon kt ganu jew ,(bajet di situ,hehe)
kali nie pi program xbuleh nak main2 lagi,coz tgk sape yg turun padang kali nie,menteri kbs sendiri and dato' tnc and konco2 yew..mak ai,mati ak!!!!!

harap semua akan berjalan dgn lancar and mendapat banyak benefit.Kpd insan yg telah terpilih mungkin anda jugak layak menjadi bakal2 mpp pada masa akan datang,so,rebutlah peluang ini,cewah....ceq??xkuasa eden nak layan..


Wednesday, October 17, 2012

program!!!!

oyeahhhh...minggu nie semua pakat nak pi program kn??
abis sape yg nak duk kt unisza nie..hahaha
yelaa,big bos dah selalu bising kt aku nie cam nk melarikan diri daripada join program or dari pihak atasan!!..hahahaha...
sebenar2nya,bukan begitu ye bos sy sudah mempunyai kehidupan yg tersendiri cewah,
ayat x boleh blah la
sekarang baru get ready nak join program xkesah la mne2 pun..
big bos selalu tanye nak continue srm k x???insyaallah ade rezeki adalah saya....

janji dapat manfaat and enjoy da program...esok kena pi program bersama menteri kata big bos..suke jew tbe2 call pagi2 hari..kaco beta nak tidoooo,hehehe
bg no and detail awak kena pi program nie yew!!.

wahhh,xsempat diriku hendak berkata ape2...hurm,baik bos
untuk kawan2 saya hanya dapat tlg bagi info jika ade mane2 program,so,sape cepat die dapat laa yew..
walaupun xjoin program yang sama tp sekurang2nya korg dapat laa pi program yew xkira program besar or kecil~..
bagi yang xpi tue jangan nak asyik harapkan saya untuk bagi info,
but,plizzzz alert by yourself too

kt dlm bumi unisza sendiri pun dah banyak program dah laa sediakan merit penginapan lagi tau,so,cepat2 bertindaklah yew dan merajinkan diri anda..

take care to my fwen and my rumate~(^_*)


 cik huda sila jga diri n my rumate yew


oh,my rumate pliz take care yrself ...pape hal mtk ckp gn kwn fatin yew,kalu dorg buli nor buli balik kak huda n kak zurah tue,hehe

selamat berbengkel laa anda di sana,hahahaha

Tuesday, October 16, 2012

public speaking!!

atoyai,last minute punya keje ...harap2 blh wat yg terbaik dari usaha yg xseberapa tue yerk...hehehe
dah xtau nak wat tajuk pe ,just amik pasal dumping baby!!
hot x brp nak hot laa tajuk nie..janji ade tajuk sudaa,sape suh xbg tajuk..hehehe

Saturday, October 13, 2012

outing 2morrow

nie xtido lg..esk pagi membuta seketika,hehehe
pahtu practise pblic speaking pah zohor,pi layan kekawan nk shopping la katanya..orite,alang2 ley laa lepak2 dari membusankn diri duk kt unisza nie..k,bubye semua

p/s:awak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, October 11, 2012

selesai sudah majlisnya

alhamdulilah,walaupun semuanya dalam keadaan last minit and express gler tapi semua selesai dgn baik..
pihak orang laki yg datang pn ramai  memenuhi rumahku,begitu juga tidak ketinggalan sanak -saudara.
pepn,semoga perjalanan kami sekeluarga dipermudahkan..amin

Wednesday, October 3, 2012

cabaran dan dugaan

subhanaallah,allahuakbar...ya allah ku tahu setiap ujian dan dugaan yang engkau berikan kpd umatmu adalah untuk menguji tahap kesabaran serta tahap keimanan seseorang itu.Begitu juga dengan diriku ini..pepn,alhamdulilah kerna sehingga kini ku diberikan peluang untuk bernafas untuk menjalani serta meneruskan kehidupan yang penuh onak dan duri.
mungkin sudah begitu banyak hasrat serta rahsia yang berbeku di hati ini,kekadang walaupun sakit tetapi ku tetap berharap diri ini tabah menghadapi semua itu.cuma,ku berharap diri ini akan terus mencari cahaya cintaMU YA ALLAH.sesungguhnya hidup di dunia ini hanyalah sementara sahaja semoga kami akan mendapat taufik dan hidayahMU..amin