Wednesday, December 25, 2013

lepak time wic him

time utk lepak2 wic si die...weeeeee,suka3x
hehehehe
dah lame xlepak or jupe eak???
so,berstory-mory pasal masa depan laa plak
al-maklumlah,ti dah xley jumpe bukan yew selalu dapat alik sini kn....


nie laa paling xsuke ble owg amik gmbr sesuka ati tnpa kebenaran!!!..

tkpe2 ade ubi ade batas amik gambar tanpa kebenaranku,siaplaaa!!



Monday, December 23, 2013

kegembiraan sem 3

mimpi mu jd kenyataan tp bkn essay terbaik tp da bez prezenter...

mkn petang bersme lctre en.wan taqwa as da bez perezenter katenye,hehehe
essay kurg 1 mrkh jew kalu xkami pun sapu adiah tue,hahaha
bersyukurlah

weeeee akhirnya da abis semua kuliah n now time utk stdoo n stdy week,hehe
dalam2 duk nk alik kna wat last amali sembelih ayam

 bedah ayam k pe nie??heee



 siap sembelih terus masak n mangan
besar xtalam kami???

abis sudaa riwayat perkuliahan sem 3,maka tiba laa minggu stdy week..pe lg alik kg laa seketika jenguk ma & abahku
alik3x,wat laaa kuih tradisional permintaan anak buahku


haaa,nie die kuih geetah


Tuesday, December 10, 2013

back to malaysia again


untunglaa duk overses  pun selalu jew balik ea awak??
jeles nie!!!!


titew yang duk dekat pun jarang2 jew balik...yeke?yeke jarang nie??hahaha
semoga perjalananmu utk kembali pulang bercuti oKEY2 aje,aminnnn





#mood nak stdy xberapa nak terseru lagi tp mood nk zzzzz semakin menjadi2 xyah tgu aku seru pun terus
binggggg ats tilam uhhhh,ish3x

Wednesday, November 20, 2013

AURA WHITE

tgh syok2 duk tgk owg bentang pahtu tibe2 aku kena bentang secara spontan kt depan...
mentang2 laa che wan cakap aku suke menyanyi,korg nk suh aku pakai mikrofon tue yew..nak jew aku telan benda alah tue dah laa tgh lapar xmkn pape lg,eeee...abis jew bentang tue,duduk jew ley bdk nie tnye pasal AURA WHITE...ish2,xtaw laa dik,knp??pe DIE...HG cakap ceq minum benda alah tue...tettttttttttttt!!!
silap owg laa nie,fatin mne laa di antara 3 owg dlm kelas aku yg minum tue yerk...
bagi aku benda alah tue membazirkan duit aku jew,baik aku g shopping  lagi bagus..ley gak tambah koleksi kasut aku n baju..hehehe
nak cantik tapi abis duit melampau watpe,lagipun laki aku xsuka aku make up...ah,no!!!!!
lepas kawen xley nak mengedik beli alat make up

Tuesday, November 12, 2013

gelagat,kawan oh kawan

ya allah macam-macam gelagat manusia kt dunia nie kn???
arini tibe2 diri ini nak bukak cerita n berstory-mory pasal benda yang aku malas nak amik taw langsung sejak peristiwa itu semua terjadi zaman diploma...nie pun sebab bile kekkawan aku yang terbaca blog ko yang cite kt aku. Aku pun xpercaya kalu ko masih ade ati nak bercerita and memburukkan aku...xpelah,aku pun dah xnak amik tahu coz dah malas nak pikir,tapi sebab orang lain yang semangat sangat duk cakap pasal kerja2 ko,Aku pun terpaksalah tengok blog ko walaupun dalam ati nie berat jew nak layan hal nie,tapi kekadang berasa jugak windu bile teringat kebaikan kan,kawan??ish3x,soe sangat2 laa wahai insan yg pernah bergelar ex-bff aku tue!!!
kalu awak rasa Aku nie suka sangat nak menyibuk or sebarkan cerita yang baik2 pasal awak yew????? mintak maaflaah, kalu boleh bile kawan2 ko terserempak dgn aku nie malas sangat nak jawab ble owg tanye macam2 psl ko,better dorg cari ko sendiri lagi bagus,haa,masa tue ko pun boleh create story telling panjang2,...selepas tidak bertegur sapa kt dunia ini,masing2 meneruskan hidup masing2.
Alhamdulilah hidup ini semakin bahagia,
tapi tibe2 kawan baik ko yang datang cari aku????
pelik x???!!!!!!!
rasanya aku xperlu nak bawak story-mory ko tue kt die,coz tgk sape yang cari sape!!!
so,rasanya kome perlu berfikir sendiri pe yang menyebabkan owg lari dari ko and kalu boleh org yang lari dari hidup ko janganlah datang cari aku semata2 nak bercerita nasib suka-duka ketika hidup dgn ko kt aku,serabut otak aku jew nak layan benda2 yang ntah pape n memenatkan otak tibe2 nak kena imbas kembali cite zaman lama...ish3x. Tapi,aku xsalah kan kawan ko kalu die nak datang nak luahkan perasaan,duka n lara tue akap mengumpat xtaw laa bagi korg yew! udah name sesi LUAHAN PERASAAN nak  SUH AKU CAKAP PE LG,HAAA??? ikut laa nak tafsir pepn,kan belajar quran sunnah kofem pandai tafsir kan...Aku boleh jew nak dengar lepas tue abis kt situ jew kecuali andai kata dari pihak ko nak start dunia perang k-4,hehehe,elooooooo,cakap tadi dah besar xkan kot???
before dats,rasanya perlu tanya sendiri kenapa n mengapa org tue or org len k pe k xnak jd kawan ko ke pew,jangan nak tanya aku...coz,syaitan kat dalam diri aku xsempat nak menghasut pun!!!!!! Mungkin malaikat menyelamatkan kawan ko kot...

xtaw laa wea,mungkin masing2 berasa diri cukup bagus and baik kot yang perangai makin menjadi2....k gane?? AND terima kasih dah tolong aku ,coz sudi block aku dari semua dunia alam maya nie..xda laa semak mata nie memandang tapi,tetap ade satu masalah sebab ade jew mulut2 yang datang bercerita pasal ko datang menyakitkan telinga aku nie,ish3x...xfaham aku,maybe sebab keje2 ko yang suka bercerita benda baik pasal aku tue!!!, di sebalik yelaa kn?..sebab tue orang datang bercerita balik kt aku...sabor jelaa,korang2 yang dengar tue pun boleh xduk diam lepas dengar die n konc0 die bile bercerita..pelaa,korg cakap korg semua berkawan baik dgn die,kenapa plak nak sibuk bercerita pasal die kt aku????kecian kt die korang buat macam tue taw...AWAS,sila berhati2 n tengok,kenali kawan2 disekeliling anda dulu!!!!!...tettttttt, xperlu membazirkan masa n air hujan utk membasahi pipi anda tue,better check list dari awal pe al-kisah yang sebenarnya terjadi jangan asyik salahkan owg len jew ,taw,taw,taw...

jangan sangka,aku tulis entry nie sebab nk kutuk or tengah marah..tapi,sebab xtahan gelak bile dengar n baca pasal semuanya....xkisah kalu kita xnak mengaku salah pun,tapi satu jew xperlu menyusahkan diri kita nie untuk bercakap pasal owg yang dah xpenting dalam hidup kita kn,senang kn,mudah kn...
pe aku nie xcukup baik?????? 
memang pun aku xsebaik itu pun kn........ k ade pernah  aku cakap aku nie sebaik awak2 n  konc02 ko???
sebab aku nie manusia yang bertambah n berkurang iman n kebaikannya bukan yew malaikat yang bertambah imannya and kebaikannya...kalu aku mengaku baik abis kn owg cakap kita nie malaikat,kn xpasal2 sesat plak...macam2,ish3
harap2 laa lepas nie,xda dah sampai berita pasal korang semua..bikin semak,sensasi...
JAGA-JAGA ADA YANG MEMERHATI!!...OPS,PIKI2-PIKIRKAN...

penat laa plak bazirkan masa aku tulis pasal semua nie...cukup2 sudaaa,cukup sampai di sini saja
semoga allah memberikan ganjaran yang setimpal dengan segala perbuatan manusia itu.
penat2,jom,gelak2 sambil guling2....exercise kt dlm bilik camni jelaa yg mampu buat,hehe.
sambil nyanyi: hidupku aman sentosa tapi diserabutkan dengan al-kisah yg ntah pape.........lalalala,adus,sakit tekkkaakkkkkkkkkkk la plak...
k laa,tamat doh edisi kali nie,rasanya nak bersara doh tulis pasal semua nie,xdok pitih doh nak sambung edisi baru..wasalam.

Thursday, November 7, 2013

thailand lg!!

alhamdulilah,kini kembali sihat setelah hampir 4 ari aku duk ponteng kelas akibat masalah kesihatan melanda diriku.Atoyai,selalu sakit ke diri ini??
xjugak,kadang2,macam dah jadi satu kewajiban demam sekali untuk setiap sem,tue pun disebabkan kena hujan!!!...
kebetulan plak aku punya period kali nie memang xbetol and senget teramat sangat sampai membuatkan diriku hanya memilih dan terpaksa berbaring jew atas tilam unisza yang empuk xberapa nak empuk tue...sakit pinggang and teetttt menyebabkan xley nak bangun and suara pun serak-serak xberapa nak basah tapi memang dah kaloh ella...
baik jew dari sakit,pe lg aku nie jenis pantang owg ajak berjalan,lajuuuuuuuuuuuuuuuuu jew
minggu nie kami semua pakat  ke thailand lagi,hehehe

kite yang sibuk nak shopping baju,tapi dorang plak yang lebih2 shopping barang dapur!!!...xfaham laa aku macam dah ade keluarga or dah berkahwin jew beli periuk besar2,totoo bagai..ish3x,iyelaa,nasib beli untuk mak korang yew

nie laa die geng2 periuk belangga..

next destination,tgu lepas final laa plak,sekarang nak kena wat asgmnt yang entah pape...sabare ajew

Saturday, October 12, 2013

adiah lg

thanxz a lot 4 my hubby coz pi mne jew ade jew nk kirim kn adiah
kali nie titew ske sgt coz dpt handbag swiss polo,ble ditnya kn harga mmg xkn ckp kn
ade laa dlm hampir 200USD cmtu.....yang penting ade warna pink kt handbag kt situ...hehehe
ske3!!!!!!
rasa cm sayang nk pakai,hehe,kalu xpakai kn kena plak..aduyai
pepn,ti jgn serik belikan adiah lg wlpn syg xmtk,hahahaha...poyooooooooooooo sgt deh!

Wednesday, October 2, 2013

Hanya mampu tergelak

buzy dan terus membuzykan diri ini,lega dah bentang sbjek keluarga,perggghhhhh memang xpernah2 bentang manfaatkan masa smpai sejam,dah laa dapat tajuk last minit tue pun kena paksa amik sebab semua owg bg alasan xsempat,okey fine dlm masa 1 hari siap n without any preparation dol....lantak laa,hehe
wow,di smaping menstresskan diri dgn dunia belajar tapi ade yg buleh mghilangkan stress bile tgk ade owg yg tbe2 senyap jadi cacing kepanasan...riliex laa sis,
soe to say laa,dalam ati,dalam otak memang da xda lgsg nme ko pe lagi nak sebarkan cite ko!!!!!....
tkpe bagiku semuanya ALLAH MAHA MENGETAHUI PE YG KO N KONCO2 KO WAT SELAMA INI...
semoga anda mendapatkan balasan yg setimpal dngnya.
by da way memang aku xhalalkan setiap patah ko berckp psl ak..kui3x,
satu lagi xyah nk tension2 kn diri anda nk menghasut fikiran owg len....ko igt aku ade masa ke nk wat keje mcm ko tue,wuerkkkkkkkkkkkk
kalu owg tnye psl ko aku hanya wat xtaw jew,xkuasa aku nk jwb persoalan yg ntah pape n begok tue...
sekarang ko nk berasap nk bakar abis kelambu bila ko tgk kwn baik ko dtg kt aku..ish2x,kecian ktko..cuba ko tnye owg yg rapat sekeliling ko tue sebenarnya jujur n ikhlas xgn ko????kalu cmtu knp time benda cmni jew dorg cari ko...and pernah ko tnya diri ko berkwn gn owg ikhlas k??kalu ikhlas tkpe laa,xperlu mgungkit bile tlg n wat keje kerna nama yew....semua xn kekal lame pun,cuma kami kecian hdup owg mcm ko yg kesepian and ketandusan kasih sayang!!!!
kalu rasa diri ko betol n xpuas ati gn aku knp xdtg jupe jew,i'm profesional okey,(^_*)
tapi kalu teruskn hdup ko cmtu nk myibuk hal owg len rase xlame ade yg mkn penampar singgang..hehe
macam2,kini ku hanya mampu tergelak bile terdengar pasal keje sebalik tabir ko selama nie,,,,,tahniah ku ucapkan
by da way,for yr information rahsia mu or pape jelaa pasal ko yg aku xberapa nak taw tue..jgn wisau xda aku nk rajinkn diri nak wat keje yang baik macam ko nak g sebarkan and memburukkan manusia yang len,sekian...wassalam...

Friday, August 2, 2013

rayer 2013

assalamualaikum....sedar xsedar da berada di penghujung bulan ramadhan kan??
pose da kofem2 xpenuh..hehe,besaa perempuan ...
terawih pun penuh lame2 makin jarang pi di samping duk sibuk ulang alik siang n malam pi umah atokku yg sedang sakit.Namun,tanggal 26hb 7 ,jumaat malam beliau telah meninggalkan kami semua..inalilah,al-fatihah..semoga segala amalan diterima dan ditempatkan bersama2 orang yg beriman..amin
tahun nie berkampung & beraya di umah atok utk wat kenduri besar xbesar sekor lembu jugak tue...
baju rayer da siap,kali nie more to green wic purple theme n red colour.
alamak tudung n kasut xpi cari lg!!!!....xkesah laa xsempat lepas rayer pun boleh ...da besar an..an..wat baju pun alang2 pakej ke kuliah,hehe
tahun nie beraya secara berjauhan..hurmmmmm....nk wat cmne pasrah & redho jelaaa(-_-)
yang meriah semua pakat balik kg tahun nie,...kumpul abis anok-beranok laa
 k laa ,jum bukak pose..wslm

Wednesday, June 19, 2013

tamat riwayat sem 2

alhamdulilah,abis sudaa exam...harap2 result yg bakal kuar pun gempak!!!..aminnn
abis jew exam kol 11.30a.m terus balik ostel packing barang,malam yew terus balik...weeee

nie baru sebahagian barang2...mak ai,dalam almari ade lagi
mne nk bawak balik c.ted lg..bla..bla..bla
lepak bersama anak2 kt umah,ma & abah..kdg2 naik angin jugak gn perangai bebudak tue..sabar3x
lme2 bisa jd makcik2 duk berleter jew,hahaha
nk keje?????
oh,no!!!!!!!!!!!!!!!!
nak bela badaan duk umah jd suri umah sepenuh masa...tetttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
laa nie kembali lepak2 kt bumi unisza,hehehe
k laa,nk karaoke gn kekawan dalam bilik nie


Thursday, June 13, 2013

semak n serabut

atoyai,paper killer da abis tp paper esk kol 9 pg yg paling malas nk stdy,kol 2 pg bru nk stdy abis nk tdo kol brp nie??????
sabar jelaa semak n serabut otak pikir nk jawab pe nie??
kekwn esk on bluetooth belake,hahaha
nie sy pnya bluetooth:
ko nak mampus ke nak meniru nie??..


ade yg semak n serabut nk tulis pe kt blog ???pe lg agkt kaki...

ade yg semak n serabut bace blog org len??haa,pe lg korg tongeng kn kepale and tnye diri korg tue cukup bagus n baik sangat ke duk ngata org jew tau,kalu dah menyampah xusah amik tau psl org,org pun xsemak n serabut nk pikir psl korg laa....perasan laa anda nie kalu duk pikir org nak amik tau psl anda sgt,hehehe


semak n serabut betol laa,ish2

atoyai!!!!

tidooo dulu

Saturday, June 8, 2013

22thn sudah

alhamdulilah,syukur ke hadrat hadrat ilahi diri ini masih lagi dipeluang untuk bernafas sehingga arini..time kasih kt ma n abahku kerna telah membesarkan diri nie dgn sempurna,sayang korang sangat2x..muaaaaccchhhhhhhhhhh
sedar x sedar da masuk umor 22 tahun!!!!!...
atoyai,makin bertambah lagi umorku,oh,tidak.....
camne nie stdy x abis lg???pe die..kawen,coming soon,hehehe,cepat jew kn menjawabnya kalu bab kawen2 nie...suke!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pepn,smoga ari2 dan taun seterusnya hidu ini makin berjaya terutama dlm pelajaranku,fokus yg paling penting sem nie target 4.0,aminnnnn,insyaallah
celebrate bday musim nak exam..nak wat cmne redho ajelaa
minggu nie i'm fully book.wahhhhh....ayat,cm bahaya jew dgr,hehe
yelaaa,b4 7hb 6 on my bday,kekwn dah sibuk nk booking aku,coz tkut xsempat nk celebrate yelaaa,dorg pun tau sy xingin digngu time nk exam nie,hehehe
nak2,kekwan terpaksa mengalah xley booking on 7hb 6 tue,ari tue hanya utk insan2 yg paling berharga n terpntg dalam hidup nie,iaitu my family and my hubby..tettttttt
pakej celebrate balik umah wic hubby on dat day,haaaaaa!!!
time kaseh x terhingga kt kekwn yg igt n dtg clbrate wlpn dah kena halau gn cik honey coz sy keciank korg nk stdy,hehehe but thanxz cik honey sgt terharu dgn pemberian hadiah drpd korg smue tue...
haaa,ckp pasal booking2 tadi,dari ari selasa bergilir2 kekwn duk nk tarik diri cik honey nak belanja makan..waahhhh,makan2 bisa tambah berat nie,suke!!!
tq,korang2,belanja cik honey dgn hadiah lg...mai cini nak pelok cium cikit,hehehe
yang paling terharu,cik huda n lisa...semangat korg datang serang bilik cik honey gn nynyian yg xberapa sumbang tue,hahaha...nk ngis lorhhhhh
lagi terharu dari bile hubby bg wish tue,mak ai,mmg ngis terus ayat bukan jiwang tapi memang ....hurmmmm,huwaaaaaa....pepn tq hubby coz wlpn tengah2 ade masalah but u still wic me n tq blanje n utk kad ucapan yg penuh gn kata2 yang bermakna yg bisa wat diri ini ngis utk kali k-2 kalinya..sayang abg ketat2,
k laaa,xley nk story banyak2 n panjang2 bangun pagi nie nk stdy utk paper esk...last but not least,gudluck utk diri ini n kekwn jugak...

2 ari sblom bday,org first booking,hehe
tq najwa latif semangat nk celebrate awal at nrcafe


tgh syok stdy mlm nk countdown tue...tbe2 dpt smgt giler nk stdy


tq,mak cik huda n asilah dtg menyerang tgh saat syok stdy...


 wic rumate seharis blom bday booking,tq yew,,,adiah otw ea??..tkpe2 tguuuu


 sehari sblom wic hubyy at OLDTOWN cafe


 on my bday wic him,xdpt eden nk berkata2 


ade lg adiah yew,mkn2 sambil stdy arini on exam 9.6.13

soe,xsemua gambar dapat di upload,hehehe,line xberapa nk okey nie
*mne yg xsempat booking soe sgt2,titew nak exam...jgn terasa ati yew
xalarat nk layan permintaan sowg2 nie,hahaha
pepn time kaseh sebab smngt nk celebrate bday titew,kte hold kejap ea,ti lepas exam titew kuar n celebrate yew...
xsabaq nk tgu bear besar cik honey sampai,weeeee....
k chowcincau dulu...wslm

Monday, May 20, 2013

mgu yg wat2 buzy

aduyaiiii..minggu nie agak sengsara
arini presentation,konon nak berdebarmtp xsempat berdebar tbe2 nk pi present first plak tue...hehehe
presentation paling sempoi,lurve u sir .
esok lg laa presentation fully arabic yang ntah pape..harap cpt abis sengsara esk.
selasa plak,tbe2 kena berlakon u....i jadi artis laa plak kn,pelakon arab gitu tp muka mcm cina..blh ke nie???hahahaha,redah aje..
lepas tue enjoy 4 this week..

Monday, May 13, 2013

makin bergaya??

assallamualaikum.wbt..
ececeh,dah mcm ustazah nk bg ceramah laa plak kn,hehe
arini pi kelas dengan keadaan yang sungguh dan teramat mengantokkan,ntah ke nape jadi begini yew??

aduyai,kalu tidoo lewat tkx la gantok pun dalam kelas...pelik tapi benar,lately,aku tido awal jew
yelaa,kol 11 xpun kol 12 dah pengsan atas katil dengan cik ted yang memenuhi katilku itu(^_*)

aduyai,selalu lari dari topic yang sebenarkan??soe2,besaa laa owg melayu kn kuat sembang jugak sekali sekala terbawak2,hahaha
MAKIN BERGAYA?????
WHAT???????!!!!!!!!!
OMG!!!!!!!!!!
ade2 jew bebudak nie,yelaa kalu nk memuji pun xyah laa nk memaksakan diri anda semua
xyah laa nak puji2 akakmu nie sowg,,tkx makne yew..saya xmakan puji tapi saya makan nasi jew,haha
mau x aku gelak kuat2,ish3x
2-3 arini aku rasa serabai giler pi kelas..muka yang xberapa ade sen minggu nie,mata sah2 memang sembab.(^._^)siap tanya,akak ade pape k...k nak kahwin???
memang nak kahwin pun...k gane teman2x,tunggu turn laa plak 
macam2 laa korang nie..
pepn ,time kasih laa kalu ikhlas puji,
kalu yang duk saje2 nk gatal mulut tue baek xyah lew,saya xkesah pun semua nie,
sesungguhnya kecantikkan hanyalah sementara diriku hanyalah insan biasaa..cewahhhhh
bubye semue
z
.
.
.
.z
.
.
.
.z
.
.
.
.z
.
.
.(-_-)

Saturday, May 11, 2013

air..oh,air!!!!!!!!!

ya allah,berikanlah kesabaran kpd kami dgn dugaan ketiadaan air...
unisza,oh unisza...dah bertahun2 xpernah nk selesai dgn mslh air..banjir ..bla,bla,bla
nasib ade member duk blok lame buleh jugak kami bertapa and tidoo kt blok lame

next,kena prepare utk lakonan arab!!!
aduyai,ustzah kesayanganku,ade xkeje yg lagi senang nk bg kt kami????
hentam saja laa labu~..

Saturday, April 20, 2013

BDAY GURL ON APRIL

wahhhhh....ramai yerk yg dilahirkan bulan 4 an..an..an..
untonglaa,hehe
pepn,semoga anda,anda  dan anda semua dipanjangkan umor and dimurahkan rezeki
amiiinnn
to my classmate and my fwen,cik ana niessa & syafikah ain<<syg2ku epy bday>>
sayang korang ketat-ketat

18.04.2013
bday gurl:ana niessa

wat cik ana niessa hg terlepas nk kena bang an..an...
tapi,takpe,sebab kami xsampai ati nak buli ko malam tue..tguuu tauh depan!!!

 akhirnye,tamat presentation ekonomi yg penuh debaran and ntah pape tue,hehe
pe lagi jom2 pi makan,sempena nak celebrate buday gurl cik ana niessa (^_^)

 tadaaa....

 jangan ko bunuh or nk jahanam kn kek tue,atoyai!!,.,hehe


 pic wic her


altogether...smile

19.04.2013
buday gurl :syafikah nurulain...

kali nie memang betol2 kena bang-bang boommmmm...
yahooooo...weeeeeeeeeeeeeeeeee
men tepung..semangat cik honey gn abg syg pi beli tau2...
tahniah utk bday gurl ana niessa di atas lakonan anda mengenakan buday gurl cik ain tue...

 semangat kecik menyorok nak baling tepung..tapi plan xmenjadi sangat coz buday gurl turun tngga lain...hahaha


akhirnya...aku jugak yang bang ko ain...pakej gn cik ana niessa,hahaha

kali nie xley nk ajak kuar mkn..yelaa xkn nk guna taktik yg sme an..an..an


 wahh...cantik yew buday gurl


peace to u 

next mangsa seterusnya cik raisah...anda tunggu akanku mandikan dgn tepung+telor
hehehe

wedding big boss & pn.raihan

alhamdulilah,akhirnya kahwin jugak akak kte gn big boss itew..huhu
tahniah,haa..big boss dah ato mesej terkezut gn adiah tue..hehe
so,cepat2 laa dapat ank tau2..
bak kata big boss bunting pelamin,cewah..tkpe2 kami doakan~..



 posing sikit b4 bertolak ke majlis,huhu

 nie main tarik2 gn k.log..abis ajak amik gambar tp xnak,malu k pew nie???


nie die pengantin perempuan,nak adiah yg besar ea????sign dulu taw2


tunggu big boss yg xkesampaian,so kami duk main posing2 dulu..


 pernah makan nie x??? cik honey lauk2 kg jarang cikit dpt jupe..hehe


 nie laa die semua juadah yg disediakan..yumy


haa,,,tue dia pasangan pengantin kite...pewiitttt,akhirnya akak rai,warna pilihan kite,huhu


lepas sorang-sorang dah kawen...so,lepas nie turn kte laaa plak an..an..an???hehe
aduyai,disebabkan terlalu buzy gn my personal life blog pun dah jarang update..kui3x




Saturday, March 30, 2013

time to shopping wic my mum

assalamualaikum semua..hehe
akhirnya,dapat berkumpul dgn smue adik beradik yelaa pakat duk kali nie
cik honey pun hampir 2 minggu xbalik umah kn...
alang2 balik pe lagi besaa laa terapi owg perempuan an..an.
kali nie,mak & anak pi shopping FURnitures,tilam & pelbagai..

dah macam nak beli satu set barang kt dalam bilik pengantin pun ade kn??hehe
harga boleh tahan laa...makin mintak kurang makin kedekut laa apek,aiyoo!
U suh i tinggal & jaga kt kedai u bcoz u cakap muka i memang macam olang cina..
boleh2,U taja semua set pengantin time i Tawen laa,hahaha
macam2 laaa...bodek punyer bodek akhirnya dapat $$$$ yg diinginkan..kih3x,
next week,dah nak start cuti mid sem...ma dah cakap next week kite pi shopping baju plak yew...beres ma,bisa di atur~...
likelikelikelikelikelikesssssssssssssssssssss

Saturday, March 16, 2013

anak & mak

yuhoooo...hehe
assalamualaikum,semua
hepy..hepy sesangat coz minggu dapat alik umah lagi dan lagi
yelaa,owg cakap selagi  kite ade peluang & ruang bersama dgn family seelok2nya dimanfaatkan
semalam anak & mak nie pi shopping,hehe
lama xajak ma shopping asyik aku shopping dgn kwn2 or sayam jew kn..
pe lagi baik dari barang sendiri sampai laa barang dapur sekali dah alang2 kuar kn..
k laa arini dah nk kena alik u...MALAS YEW!!!

Sunday, March 3, 2013

shopping lg!!


xsempat duit ptptn masuk pun cik honey daa pi shopping,hehe
ptptn hanya utk stdy jew,okey?!!
kali nie awal sem 2,tempat yg dipilih ialah kuantan.
Abis mall yg ade kt kuatan cik honey terjah..
akhirnya dapat laa borong baju.Kali nie cik honey baik skit,
tetibe hanya borong baju kurung moden & jubah..wahhhhhh


yelaa,setiap insan perlu ade kesedaran walaupun sikit kan????hehehe
t-shirt & blouse dah terlampau banyak borong masa sem 1 kt kb.


seMua baju kali nie dipilih oleh owg..tkpe janji cantik & simple
next destination..hurm,tgh duk pikir lagi..sape nk ikut cepat dongakkan kepala..hahaha

Thursday, February 21, 2013

syg alog & k.logku

lame kn kte xberjumpe??hampir sebulan lebih,yelaa k.log balik sarawak & alog g jalan2 and duk kt umah sewa ..memang dekat tapi memandangkan aku nie sibuk duk men ulang alik kt hospital and jadi suri rumah tangga yang menguruskan anak2..so,masing2 udah memahami akan kesibukan masing2
walaupun windu nak lepak,
tapi akhirnya semalam lepak kejap gn dorg berdua nie.
time kasih k.logku coz selalu jew bawak balik kek lapis sarawak kt agah yer.
soe,agah xsempat sangat nak memilih hadiah bezday utk kamoo,tue jew yg agah terpikir and memang semangat cari warna ungu rebina kamoo tue mix wic coklat..harap kamoo suka tau2x,hehe
and alogku syg plak,kalu pi jalan mne2 mesti xakan lupekan agah ..ade jew suprise & belikan angah macam2..yang wajib alog belikan coklat,wahhhh,banyak yer coklat..suke2
pepn,agah harap hubungan kte ber3 akan berkekalan hingga hujung nyawa,aminnnnn
6ti,kte lepak lagi yew(^_*)

Friday, February 15, 2013

my face....oh,no!!!




malu nk tnjuk muka..jln tunduk cmni aci x???..

yelaa2,angkat sikit jew pale...

eeing...eeing..eeing!!!!
aduyai,nyamuk menyerang diriku!!!
nie laa penyebab yew cik honey muncung semacam mcm pic kt atas tue,hehe
i hatu uols,hampeh tol laa...ku tau laa darah sy nie sedap wahai en&cik nyamuk sekalian
tapi nak cium sikit sudaa laa,nie mesti keturunan anak2 korang yg datang cium muka sy ..
eeeee,xsuke!
yelaa,kalu mak 0r bapak nyamuk yg datang cium mesti merah or timbul merah sikit jew
nie xkecik & merah kt muka buleh kira banyak tau..tau..tau

nak tengok lagi dekat muka cik honey kena serang dgn baby2 nyamuk yew...


nah,pandangan sisi jew
dah xley beza jerawat ku yg satu jew dgn ciuman nyamuk


kan xpasal muncung panjang laa cik honey..
kt dahi paling ketara kena cium
sakit ati!!!

k2,cik honey senyum abis lebar dah nie,
hopefully cepatlah hilang merah2 akibat kena ciuman manja oleh baby2 nyamuk nie yerk..hampeh!!

yang xtahan pakai tudung +baju caftan!!!
macam nak g jalan pun ade pakai tudung cumiil nie cik honey wea...hahaha
sebenarnya baru balik dari kedai,coverlaa dgn cardigan labuh kot,kui3
balik ade tetamu,layan kejap pahtu blah masuk bilik xtau nak watpe tkx keje nie laa hasil cik honey suckle malam nie...
dah laa muka xpakai pape ,pucat pun pucat laa nie laa muka cik honey without any make up siyes pic xedit lgsg,tahap MALAS!!,hehehe
pepn,malam nie harap dapat tido dgn nyenyak,yelaa dah serik tutop pintu bilik lewat ari,hehe
gud9 semua(^_*)

Wednesday, February 13, 2013

alltogether~"my family"

kini umah cik honey kembali menyepi sedikit..yelah,semua adik-beradik dah pakat balik ke kg halaman masing2 coz,cuti kerja pun udah abiss...yang tinggal honey,ma & abah+anak kak longku.

alhamdulilah,sepanjang dorang semua ade kt ganu sempatlah kami luangkan masa kuar and berkumpul.
setiap hari kuar pi kenduri xpun makan kt luar.Alamak,dapur xberasap sangatlah minggu nie,besaa lebih banyak makan kt umah,tapi,kali nie kita sempoi& rilex coz anak2 makin pandai +wat kerenah nak berjalan je an..an..an.Takpe2 janji semuanya enjoy +happy nak2 si kembar kalu bawak pi jalan2 suke sangat kalu duk memerap kt umah sangat keje dorang bising+nangis sesama dorang duk berebut tu ini.macam2,bebudak an..layan jelaa,nasib honey suka budak2..hehehe
jom,tengok sikit saat sempat kite orang berkumpul tp xsemua laa sempat amik gambar coz kena jaga bebudak nie nasib baru 6 orang...



majlis pertunangan sepupu,sempat laa jugak kami ber3 adik beradik bergmbar,hehe


me & my cozin,muda lg tau rasanye baru masuk 20thn da nak jadi milik org melaka

 next day:at pantai batu teluk ketapang


dah abis sakan pi 5 tempat kenduri pe lg waktu petang sesi kami plak,huhu
ramai giler owg semua kedai full & seafood celup tepung banyak dah abis
pi laa dari satu kedai ke kedai nak pasti kn semua haiwan yg kami nak makan complete wujud,huhuhu



 jenuh menunggu



ari dah makin mengelap
knp mcm xcukup owg jew meja 2 an???
abgku yg ilang gn anak kembar laki die...



tadaa,kami berdua di sini...
pe lagi bila kami semua 6pak abg dtg gn kereta kuda menJERIT Laa kami
XACI!!!!!!!!!!!!!!
kecoh & bising kedai tue gn suara kami 1 family,hahahaha
lepas tue kereta kuda hanya sempat dipenuhi dgn bebudak 6 owg tue 



 dah penat naik kuda,jom,kte makan makanan 
tgk ari pun dah malam,nak ckp lame duk kt stu boleh tahan laa dri 6.30 sapa 8.30 kot
oder pun banyak tuan kedai pun ato haiwan2 tadi satu persatu..aiyok,tgu smue complete baru kenyang an..



 nama sy qaseh azzahra,suka makan & cakap


nie aisyah aizzahra suka makan jugak& nangis+manja,hehehe
kembar sy sorg lg duk gn ayah lew



next day:city seafood

dah balik kenduri pilaa melawat atuk & bertapa kt sana
otw balik umah singgah makan lg


 baru 3 meja ikut ati nak tmbah lg buleh xtuan kedai??huhu


 kami oder 3 ekor ikan besar masak berlainan jenis masakan
xsmpat nak snap 2 lg ikan mls nk tgu,hehehe


 budak kian membesar



akhirnya dpt snap kembar duk makan sekali


Friday, February 8, 2013

zaman tembam

salam jumaat wat semua,
kabare??
aku di sini waras 

pe nie honey pagi2 udah mengarut...hahahaha
tengah kebosanan and baru jew lepas operasi umahku

yelaa,esok adik beradik pakat nak balik

semoga perjalanan dorg arini dari Lubnan and selangor selamat sampai,amin
kali nie akibat honey tengah bisan sangat pe lagi duk usya2 gambar maka terhasil laa ini semua...hehehe




gambar saat2 tgh tembam dri zmn dip until now~..


tengok setiap tahun pasti ade saat tengah betol2 tembam,hehehe
nak2 bile join program yg asyik makan aje,6 kali sehari plak tue..mau xdebab...


kalu xjoin program masa tue mesti cuti sem duk umah and time kerja memang makan xingat doh diet ke pew
saat tembam memang berat dalam 48kg 0r 49kg!!..perghhhhh


setakat perjalanan hidupku xpernah hayat mencecah 50kg pe lagi lebih buleh bayangkan laa debab yew pipiku..tidak!!!!!



nak balik macam zaman skola berat 40kg-42kg????
mimpi jelaa kot!!


tknk r kurus kering sangat plak an..an
lagipun lepas jew spm memang niat atiku nak tambah berat badan disokong plak dgn ma aku..


pe kaitan plak dgn ma yew???
ma aku cakap kurus sangat xcantik,tkx shape..
aduyai,pe lagi bela badan laa..huhuhu



diet??hurm,wat penat ajew..hehehe
cuma,kurangkan makan malam kot bulehlaa mantain,,tapi camne xmakan malam???

cik honey nie ari2 tidoo lewat,jadi lapaq laa..ade ku kesah?
makan aje..huhu
lagipun kalu honey berdiet sangat berat xturun2 makin nek adelah..pelik??
a'ah,memang pelik sebab bile terlampau diet tkx energy memang berat naik lew!!
so,makan ajew janji xmelantak


baru sambung degree berat memang turun laa jugak berat turun 45kg
memang semua tnye awat hg kurus sangat sekarang???
jenuh honey nak jawab 
dalam masa 3minggu berat turun 2kg
makan banyak dah tapi xnek2 jugak kalu nek 1 kg jew
laa nie dah xyah tnye honey awat ko 6pak tembam??
xkuasa nak jawab!!
sekarang duk umah jaga anak and betol jadi suri umah tangga
takpe laa hidup kena diteruskan
janji kite enjoy and hepy menjalani hidup di bumi ilahi disamping terus mengejar cahaya cinta ilahi
insyaallah



Monday, February 4, 2013

lepak wic zuzu zumilo

assalamualaikum...
arini honey dpt laaa ambik angin skit,yelaa asyik duk umah n uruskan anak2 an..
so,arini pi bank..
tabung haji,
masukkan dwet pa&ma,
alhamdulilah,xramai sgt org,bukan men honey letak dwet parking rm1..aduyai,huhu
sementara menunggu cik zuzu zumilo datang xtau nak menuju ke mana,pusing2 6pak mydin lame..
bolehlah dari duk pusing2 xtau nak ke mana an...
cuci mata je pun,tkx pe yg menarik...akhirnya,setengah jam duk belek2 barang kt dalam mydin tue,
cik zuzu zumilo sampai
pe lagi,tempat besa kami lepak dari zaman perkenalan
KFC LEW

jawapan cik zuzu kt honey:ko saje kn nak suh aku gemok!!!..
ade honey kisah???hahaha...
tkx mkne yew gemok,tembam sikit jah..huhuhu
masalah yg sama,PARKING!!!...
KT masjid putih kot honey parking keta,gn tkx dwet syiling ...redho jelaa klu kena saman,hehehe

kami kalu dah jupe,pe lagi sesi story perkembangan masing2..nak2 hal peribadi lew
dah 3 tahun kot xjupe,mse diploma ade laa jupe sekali..
masa tue die stdy kt kuantan,laa nie stdy kt uitm dungun,pun kami xberjupe...
masing2 sibuk,namun hubungan kami still rapat macam dulu...story-mory still ingat walaupun dah lame..
ingat lagi first kenal masa kerja kt psi 2,pahtu pakat cari keje sama2 kt tempat tetttt,hahaha,xnak sebut coz sakit ati gn owner tue,sehari jew kami keje kt situ and then last sekali kami pi kerja kt astaka.
Macam2 kenangan an..an...
semoga persahabatan nie kan kekal abadi,cewah..amin

rase yew 3jam lebih kami lepak kt kfc,lantak laa org nak cakap pe pun,hehehe
ingat nak merayau tapi masalah parking and xtau arah nak pi...terpakse laa batalkan niat

insyaallah ade masa ley lepak kt pantai pe ke..

US

Wednesday, January 30, 2013

sygku wat hal!!!!!!!!!!

29 jan 2013...aiyok,semalam memang ari yg memenatkan diriku!!!! sayangku wat hal plak...geram!!!
semalam ingatkan nak settlekan urusan kt bank tue bank nie,tapi lepas pi anak kt skola aku rasa sayangku len macam je,so,gerak ati menyatakan baik aku balik umah dulu,lepas tue baru g bandar balik..dah tengok suhu sayang makin high!aduyai..tidak ku sedar,tunggu laa kejap sayang sejuk coz,nak chek air an..an..setahu aku bru jew isi air,air,tinggal cikit???konfius sik..
takpe2,jalan dulu depan cikit,masa tue dekat trafic light..tbe2,mati!!!!!!!!

nasiblaa aku nie xpanic or nervous an..so,aku pun cepatlaa bagi signal double tue,so,tkdelaa keta2 len nak bagi hon ke pew..huhu
aku turun jew n tengok ade abg2 kt situ,mintak tlg laa kt dorg yg tgh sibuk wat keje...tolak laa cik honey duk kt dalam,hehe
rupe2 yew,baru diri honey perasaan lepas kol abah suh datang itu rupe kedai baiki keta,hahahaha
wat lawak ke pew aku nie buleh xberperasaan???alhamdulilah la kan ...

tnye punya tnya sementara tunggu abah datang,barang ori jew ade!!...takpe la baiki jelaa abg,redha doh sy nie jangan xhidup sudah kn xpsl kna angkat head doh..lagi berasap $$$$$$$$$$$,manakan xhigh,ade benda yang bocor,parah2x....juling honey tengok $$$$ terbang minggu nie,baru jew tukar barang untuk sayang honey,nie nak terbang lagi???
baru cik honey ingat nak modify sayang,kenapa sayang wat hal?????????????

sabare aje..takpe laa berasap pun demi sayang honey sanggup lew..aigoo
arini,memang kena pujuk sayangso,honey pi anto kt car wash laa,kasi manjakan sayang yew...jangan wat lagi tau3x...


kcian syg ..masuk wad 

dah xmau ckp byk..nak majok jugak!!