Thursday, February 21, 2013

syg alog & k.logku

lame kn kte xberjumpe??hampir sebulan lebih,yelaa k.log balik sarawak & alog g jalan2 and duk kt umah sewa ..memang dekat tapi memandangkan aku nie sibuk duk men ulang alik kt hospital and jadi suri rumah tangga yang menguruskan anak2..so,masing2 udah memahami akan kesibukan masing2
walaupun windu nak lepak,
tapi akhirnya semalam lepak kejap gn dorg berdua nie.
time kasih k.logku coz selalu jew bawak balik kek lapis sarawak kt agah yer.
soe,agah xsempat sangat nak memilih hadiah bezday utk kamoo,tue jew yg agah terpikir and memang semangat cari warna ungu rebina kamoo tue mix wic coklat..harap kamoo suka tau2x,hehe
and alogku syg plak,kalu pi jalan mne2 mesti xakan lupekan agah ..ade jew suprise & belikan angah macam2..yang wajib alog belikan coklat,wahhhh,banyak yer coklat..suke2
pepn,agah harap hubungan kte ber3 akan berkekalan hingga hujung nyawa,aminnnnn
6ti,kte lepak lagi yew(^_*)

Friday, February 15, 2013

my face....oh,no!!!




malu nk tnjuk muka..jln tunduk cmni aci x???..

yelaa2,angkat sikit jew pale...

eeing...eeing..eeing!!!!
aduyai,nyamuk menyerang diriku!!!
nie laa penyebab yew cik honey muncung semacam mcm pic kt atas tue,hehe
i hatu uols,hampeh tol laa...ku tau laa darah sy nie sedap wahai en&cik nyamuk sekalian
tapi nak cium sikit sudaa laa,nie mesti keturunan anak2 korang yg datang cium muka sy ..
eeeee,xsuke!
yelaa,kalu mak 0r bapak nyamuk yg datang cium mesti merah or timbul merah sikit jew
nie xkecik & merah kt muka buleh kira banyak tau..tau..tau

nak tengok lagi dekat muka cik honey kena serang dgn baby2 nyamuk yew...


nah,pandangan sisi jew
dah xley beza jerawat ku yg satu jew dgn ciuman nyamuk


kan xpasal muncung panjang laa cik honey..
kt dahi paling ketara kena cium
sakit ati!!!

k2,cik honey senyum abis lebar dah nie,
hopefully cepatlah hilang merah2 akibat kena ciuman manja oleh baby2 nyamuk nie yerk..hampeh!!

yang xtahan pakai tudung +baju caftan!!!
macam nak g jalan pun ade pakai tudung cumiil nie cik honey wea...hahaha
sebenarnya baru balik dari kedai,coverlaa dgn cardigan labuh kot,kui3
balik ade tetamu,layan kejap pahtu blah masuk bilik xtau nak watpe tkx keje nie laa hasil cik honey suckle malam nie...
dah laa muka xpakai pape ,pucat pun pucat laa nie laa muka cik honey without any make up siyes pic xedit lgsg,tahap MALAS!!,hehehe
pepn,malam nie harap dapat tido dgn nyenyak,yelaa dah serik tutop pintu bilik lewat ari,hehe
gud9 semua(^_*)

Wednesday, February 13, 2013

alltogether~"my family"

kini umah cik honey kembali menyepi sedikit..yelah,semua adik-beradik dah pakat balik ke kg halaman masing2 coz,cuti kerja pun udah abiss...yang tinggal honey,ma & abah+anak kak longku.

alhamdulilah,sepanjang dorang semua ade kt ganu sempatlah kami luangkan masa kuar and berkumpul.
setiap hari kuar pi kenduri xpun makan kt luar.Alamak,dapur xberasap sangatlah minggu nie,besaa lebih banyak makan kt umah,tapi,kali nie kita sempoi& rilex coz anak2 makin pandai +wat kerenah nak berjalan je an..an..an.Takpe2 janji semuanya enjoy +happy nak2 si kembar kalu bawak pi jalan2 suke sangat kalu duk memerap kt umah sangat keje dorang bising+nangis sesama dorang duk berebut tu ini.macam2,bebudak an..layan jelaa,nasib honey suka budak2..hehehe
jom,tengok sikit saat sempat kite orang berkumpul tp xsemua laa sempat amik gambar coz kena jaga bebudak nie nasib baru 6 orang...



majlis pertunangan sepupu,sempat laa jugak kami ber3 adik beradik bergmbar,hehe


me & my cozin,muda lg tau rasanye baru masuk 20thn da nak jadi milik org melaka

 next day:at pantai batu teluk ketapang


dah abis sakan pi 5 tempat kenduri pe lg waktu petang sesi kami plak,huhu
ramai giler owg semua kedai full & seafood celup tepung banyak dah abis
pi laa dari satu kedai ke kedai nak pasti kn semua haiwan yg kami nak makan complete wujud,huhuhu



 jenuh menunggu



ari dah makin mengelap
knp mcm xcukup owg jew meja 2 an???
abgku yg ilang gn anak kembar laki die...



tadaa,kami berdua di sini...
pe lagi bila kami semua 6pak abg dtg gn kereta kuda menJERIT Laa kami
XACI!!!!!!!!!!!!!!
kecoh & bising kedai tue gn suara kami 1 family,hahahaha
lepas tue kereta kuda hanya sempat dipenuhi dgn bebudak 6 owg tue 



 dah penat naik kuda,jom,kte makan makanan 
tgk ari pun dah malam,nak ckp lame duk kt stu boleh tahan laa dri 6.30 sapa 8.30 kot
oder pun banyak tuan kedai pun ato haiwan2 tadi satu persatu..aiyok,tgu smue complete baru kenyang an..



 nama sy qaseh azzahra,suka makan & cakap


nie aisyah aizzahra suka makan jugak& nangis+manja,hehehe
kembar sy sorg lg duk gn ayah lew



next day:city seafood

dah balik kenduri pilaa melawat atuk & bertapa kt sana
otw balik umah singgah makan lg


 baru 3 meja ikut ati nak tmbah lg buleh xtuan kedai??huhu


 kami oder 3 ekor ikan besar masak berlainan jenis masakan
xsmpat nak snap 2 lg ikan mls nk tgu,hehehe


 budak kian membesar



akhirnya dpt snap kembar duk makan sekali


Friday, February 8, 2013

zaman tembam

salam jumaat wat semua,
kabare??
aku di sini waras 

pe nie honey pagi2 udah mengarut...hahahaha
tengah kebosanan and baru jew lepas operasi umahku

yelaa,esok adik beradik pakat nak balik

semoga perjalanan dorg arini dari Lubnan and selangor selamat sampai,amin
kali nie akibat honey tengah bisan sangat pe lagi duk usya2 gambar maka terhasil laa ini semua...hehehe




gambar saat2 tgh tembam dri zmn dip until now~..


tengok setiap tahun pasti ade saat tengah betol2 tembam,hehehe
nak2 bile join program yg asyik makan aje,6 kali sehari plak tue..mau xdebab...


kalu xjoin program masa tue mesti cuti sem duk umah and time kerja memang makan xingat doh diet ke pew
saat tembam memang berat dalam 48kg 0r 49kg!!..perghhhhh


setakat perjalanan hidupku xpernah hayat mencecah 50kg pe lagi lebih buleh bayangkan laa debab yew pipiku..tidak!!!!!



nak balik macam zaman skola berat 40kg-42kg????
mimpi jelaa kot!!


tknk r kurus kering sangat plak an..an
lagipun lepas jew spm memang niat atiku nak tambah berat badan disokong plak dgn ma aku..


pe kaitan plak dgn ma yew???
ma aku cakap kurus sangat xcantik,tkx shape..
aduyai,pe lagi bela badan laa..huhuhu



diet??hurm,wat penat ajew..hehehe
cuma,kurangkan makan malam kot bulehlaa mantain,,tapi camne xmakan malam???

cik honey nie ari2 tidoo lewat,jadi lapaq laa..ade ku kesah?
makan aje..huhu
lagipun kalu honey berdiet sangat berat xturun2 makin nek adelah..pelik??
a'ah,memang pelik sebab bile terlampau diet tkx energy memang berat naik lew!!
so,makan ajew janji xmelantak


baru sambung degree berat memang turun laa jugak berat turun 45kg
memang semua tnye awat hg kurus sangat sekarang???
jenuh honey nak jawab 
dalam masa 3minggu berat turun 2kg
makan banyak dah tapi xnek2 jugak kalu nek 1 kg jew
laa nie dah xyah tnye honey awat ko 6pak tembam??
xkuasa nak jawab!!
sekarang duk umah jaga anak and betol jadi suri umah tangga
takpe laa hidup kena diteruskan
janji kite enjoy and hepy menjalani hidup di bumi ilahi disamping terus mengejar cahaya cinta ilahi
insyaallah



Monday, February 4, 2013

lepak wic zuzu zumilo

assalamualaikum...
arini honey dpt laaa ambik angin skit,yelaa asyik duk umah n uruskan anak2 an..
so,arini pi bank..
tabung haji,
masukkan dwet pa&ma,
alhamdulilah,xramai sgt org,bukan men honey letak dwet parking rm1..aduyai,huhu
sementara menunggu cik zuzu zumilo datang xtau nak menuju ke mana,pusing2 6pak mydin lame..
bolehlah dari duk pusing2 xtau nak ke mana an...
cuci mata je pun,tkx pe yg menarik...akhirnya,setengah jam duk belek2 barang kt dalam mydin tue,
cik zuzu zumilo sampai
pe lagi,tempat besa kami lepak dari zaman perkenalan
KFC LEW

jawapan cik zuzu kt honey:ko saje kn nak suh aku gemok!!!..
ade honey kisah???hahaha...
tkx mkne yew gemok,tembam sikit jah..huhuhu
masalah yg sama,PARKING!!!...
KT masjid putih kot honey parking keta,gn tkx dwet syiling ...redho jelaa klu kena saman,hehehe

kami kalu dah jupe,pe lagi sesi story perkembangan masing2..nak2 hal peribadi lew
dah 3 tahun kot xjupe,mse diploma ade laa jupe sekali..
masa tue die stdy kt kuantan,laa nie stdy kt uitm dungun,pun kami xberjupe...
masing2 sibuk,namun hubungan kami still rapat macam dulu...story-mory still ingat walaupun dah lame..
ingat lagi first kenal masa kerja kt psi 2,pahtu pakat cari keje sama2 kt tempat tetttt,hahaha,xnak sebut coz sakit ati gn owner tue,sehari jew kami keje kt situ and then last sekali kami pi kerja kt astaka.
Macam2 kenangan an..an...
semoga persahabatan nie kan kekal abadi,cewah..amin

rase yew 3jam lebih kami lepak kt kfc,lantak laa org nak cakap pe pun,hehehe
ingat nak merayau tapi masalah parking and xtau arah nak pi...terpakse laa batalkan niat

insyaallah ade masa ley lepak kt pantai pe ke..

US