Monday, August 31, 2015

SALAM KEMERDEKAAN

SELAMAT HARI KEMERDEKAAN KE 58 | MALAYSIA 2015

jam menunjukkan1200 malam, Jum, kita raikan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 58 tahun. Alhamdulillah, sebagai warganegara Malaysia selama 24 tahun ini, cik honey doakan supaya Malaysia sentiasa dilindungi oleh Allah SWT.Pepn, kita perbanyakkan doa supaya Allah bagi jalan kepada kita semua. Allah Maha Berkuasa dan Maha Adil. InshaAllah.

Masalah dunia, masalah politik memang takkan habis selagi hayat dikandung badan, selagi manusia itu bisa bernafas....jika kita berterusan menunding jari mencari salah antara engkau dan aku...jenuh,sampai nanti sore atau sampai mati ngak bisa abis dong!!!!...kerna semuanya disaksikan dan dilihat oleh kepala anak cucumu jua. Oleh itu, #sehati sejiwa bukan sekadar dibibir mungilmu tapi ianya perlu disemaikan ke dalam diri sendiri dahulu.Kemudian barulah bisa disemaikan ke dalam diri manusia yang lain.

I love my country. Semoga negara kita kembali aman daripada sekarang. Jangan mudah putus asa. Lastly,cik honey nak ucapkan Selamat Hari Kemerdekaan kepada semua rakyat Malaysia

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

No comments:

Post a Comment