Monday, August 31, 2015

SALAM KEMERDEKAAN

SELAMAT HARI KEMERDEKAAN KE 58 | MALAYSIA 2015

jam menunjukkan1200 malam, Jum, kita raikan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 58 tahun. Alhamdulillah, sebagai warganegara Malaysia selama 24 tahun ini, cik honey doakan supaya Malaysia sentiasa dilindungi oleh Allah SWT.Pepn, kita perbanyakkan doa supaya Allah bagi jalan kepada kita semua. Allah Maha Berkuasa dan Maha Adil. InshaAllah.

Masalah dunia, masalah politik memang takkan habis selagi hayat dikandung badan, selagi manusia itu bisa bernafas....jika kita berterusan menunding jari mencari salah antara engkau dan aku...jenuh,sampai nanti sore atau sampai mati ngak bisa abis dong!!!!...kerna semuanya disaksikan dan dilihat oleh kepala anak cucumu jua. Oleh itu, #sehati sejiwa bukan sekadar dibibir mungilmu tapi ianya perlu disemaikan ke dalam diri sendiri dahulu.Kemudian barulah bisa disemaikan ke dalam diri manusia yang lain.

I love my country. Semoga negara kita kembali aman daripada sekarang. Jangan mudah putus asa. Lastly,cik honey nak ucapkan Selamat Hari Kemerdekaan kepada semua rakyat Malaysia

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

Tuesday, August 25, 2015

2015

Assalamualaikum dunia...
2015?? 
 Pejam celik pejam celik, ke hulu ke hilir jadi mak supir & sambil menjaga anak-anak aku nie, sedar tak sedar cuti sem pun dah nak habis..Namun, semua yang terjadi, ku hadapi dengan penuh kesabaran dan redha. 

Usia pun makin bertambah, belajar pun berbakikan 2 sem sahaja lagi....harap semuanya akan berjalan lancar.Sem 7,bakal berpraktikal di JPNIN ...Alhamdulilah,tempat praktikal yang agak mencabar dengan task yang siap sedia menanti diriku.Sem 8, fokus untuk tesis la plak!!.

hurm,kali ni xtaw nak type pe lagi..coz dah lama tak mengadap blog ni..ingatkan dah lupus!!
pepn,terima kasih buat kawanku,sahabatku yang lagi comey tue sudi merajinkan diri untuk membersihkan halaman dan touch up blog aku ni..aku sayang hang ketat2,hehehe

Azam setiap tahun bertambah...Azam 2015???
nak abiskan belajar, kerja & kahwin,tapi,memang belajar xabis lagi,so, camne nak kahwin???hahahehehuhu
ape nak jadi...ape nak jadi????forward ke tahun n tahun hadapan laa lagi..